Fehér cipőt mivel lehet takarítani?
először is milyen anyagról/felületről beszélünk? Bőr/műbőr/velúr/vászon/ szintetikus "hálós" (sport/futócipőkre jellemző) anyag?
esetleg mosószerrel (mosó szappan) nem próbálkoztál még (+szivacs/kefe/használt fogkefe)? Erre találták fel. Cipő szaküzletekben vannak kimondottan cipőápolásra való habok.
De ha sport/túra cipőkre jellemző szitás (szellőző/légáteresztő) szintetikus anyagú a cipőd akkor sajnos hiába mosod szappannal, szivaccsal, ahogy kell a koszt feloldod ugyan (folt eltűnik) de sajnos nem tudod már eltávolítani a feloldott koszt a cipőből bármennyire is igyekszel tiszta vízzel átmosni dörzsölni a fehér szín egyre inkább szürkévé vállik.
Ilyenkor már csak az a módszer marad (bár használati utasításban nem ajánlják) hogy bevágod a mosógépbe, az eredmény kb mintha most vetted volna olyan hófehér lesz (csak a centrifugálás képes kihajtani a koszos vizet pórusos szövetből pl nekem csak ez működik a fehér "Nike Tanjun"- om nál.
Eleve erre a cipőre azt mondta az eladó max 1-2 évet bírnak nekem szóval nem sajnálom (eddig 2x3 mostam de semmi baja). Igaz több cipőt is hordtam nyáron.
De mosógépes tisztítást csak full szintetikus szitás anyagoknál használnám a többinél a mosószer/szivacs/kefe (speciális tisztító hab velúr bőrre) combónak működni kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!