Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Fehér cipőt mivel lehet...

Fehér cipőt mivel lehet takarítani?

Figyelt kérdés
Van egy fehér magasszaŕú Dorko Invaderem. Vizes szivaccsal szoktam tisztítani de mostmár a viz meg a kosz miatt vannak rajta olyan foltok amik nem jonnek ki. Van valami értelmes hazi módszer amivel ki lehet szedni?

2019. okt. 17. 10:21
 1/1 Mr.Q77 ***** válasza:

először is milyen anyagról/felületről beszélünk? Bőr/műbőr/velúr/vászon/ szintetikus "hálós" (sport/futócipőkre jellemző) anyag?

esetleg mosószerrel (mosó szappan) nem próbálkoztál még (+szivacs/kefe/használt fogkefe)? Erre találták fel. Cipő szaküzletekben vannak kimondottan cipőápolásra való habok.

De ha sport/túra cipőkre jellemző szitás (szellőző/légáteresztő) szintetikus anyagú a cipőd akkor sajnos hiába mosod szappannal, szivaccsal, ahogy kell a koszt feloldod ugyan (folt eltűnik) de sajnos nem tudod már eltávolítani a feloldott koszt a cipőből bármennyire is igyekszel tiszta vízzel átmosni dörzsölni a fehér szín egyre inkább szürkévé vállik.

Ilyenkor már csak az a módszer marad (bár használati utasításban nem ajánlják) hogy bevágod a mosógépbe, az eredmény kb mintha most vetted volna olyan hófehér lesz (csak a centrifugálás képes kihajtani a koszos vizet pórusos szövetből pl nekem csak ez működik a fehér "Nike Tanjun"- om nál.

Eleve erre a cipőre azt mondta az eladó max 1-2 évet bírnak nekem szóval nem sajnálom (eddig 2x3 mostam de semmi baja). Igaz több cipőt is hordtam nyáron.

De mosógépes tisztítást csak full szintetikus szitás anyagoknál használnám a többinél a mosószer/szivacs/kefe (speciális tisztító hab velúr bőrre) combónak működni kell.

2019. okt. 17. 14:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!