A ruhaboltok honnan szerzik be az árukat, hogy megérje? (bőv. Lent)
A kis független üzletekre gondolsz? Akiket én ismerek, legtöbbjük Törökországba jár, ott vannak ruhanagykerek, vásárok. Járnak páran Olaszországba is.
Nem neten rendelik. Elmennek személyesen, megveszik, hazahoznak, amennyit tudnak. Ha nagyobb árukészletet szeretnek be, akkor a haza szállíttatják. De Olaszországba simán elmennek autóval és megpakolják.
Az ismert márkák általában Ázsiában, távol-keleten dolgoztatnak, olcsón, sokszor éhbérért. Ha megnézed a címkéket, Banglades, India, Pakisztán, Kína, Vietnám, stb.
Nem tudom pontosan, de szerintem olyan 70-80%-ot minimum rátesznek. De valószínűleg még többet.
De neked ez nem opció. Hiszen nem fogsz tudni varrodát venni a világ másik felén úgy, mint egy világcég, hogy neked dolgozzanak.
Én Amerikában néztem ruhákat. Ralph Lauren póló itthon 35 kint 4700, Calvin Klein kabát itthon 89 kint 20, Hilfiger kasmír pulóver itt 60 kint 18.
És ott ugye ezeken is van haszon, szóval a hazai boltok az áfán felül hatalmas haszonkulccsal árulnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!