Miért a fekete alsó fehér felső az ünneplő?
Nekem meg a pincér.
Amúgy ezért, a pincérnek minden vendég kiszolgálása ünnepnek számít mivel ha a kuncsaft nem tér be enni akkor mindketten éhenhalnak.
A kapitány beszél:
Nem létezik olyan ruha vagy összeállítás, hogy “ünneplő”.
Tanév kezdés, és sötét alj és fehér blúz, mert az az ünneplő
Ha valaki elegánsabban akar öltözni, sok kérdés alatt találod, fehér blúz fekete nadrág/szoknya.(színházba pl)
Engem max a gyerekek miatt érint ez, hogy fekete fehér, mert tudom mit hová vegyek fel. Csak nem értem, hogy mi az elegáns ebben az kombinációban.
Olyan hogy ünneplő?... Ezt Általános iskolába mondják a kisdiákokra. Férfiak nem hordanak ünneplőt. Maximum öltönyt.
Elegáns / Formális viselet van, aminek megvannak az írott, íratlan szabályai.
Alapjában véve nem kell fekete-fehérnek lenni. Fel lehet venni szürke öltönyt fekete inggel. Annyi, hogy az kevésbé formális. Létezik olyan, hogy dresscode. Ami leírja, hova milyen ruha kell a megjelenéshez. A szinte teljesen kötetlen utcai viselettől az üzleti megjelenésen át egy komoly black / white tie eseményig. De ezt kár is magyaráznom egy olyannak, aki szerint a fekete nadrág fehér ing az egy ünneplős pingivnes pincéres dolog....
Ez a pingivnezés, meg pincér... Felejtsük el... Egy öltöny (neadja ég szmoking) a legelegánsabb férfi viselet. Ha a mérete megfelelő, úgy van viselve ahogy viselni kell, akkor hatalmas magabiztosságot, és igényességet sugall.
Erről oldalakat lehetne ide írni...
Nyilván egy pocakos 50 évesen egy 3 számmal nagyobb öltöny, rövidujjú fehéringgel viselve, és köldökig érő nyakkendővel... Az valóban röhelyes.
Nem a szín teszi elegánssá a megjelenést. A fekete - fehér vagy éjkék - fehér talán a legformálisabb. Ennyi. De a különböző színeknek is megvannak a szabályai, meg hogy milyen napszakban hordjuk őket.
Egyetértek az utolsó hozzádzólóval, DE szerintem a kérdező az érdekli, hogy miért mondják felnőtt embereknek, hogy hordjanak fehér ing-fekete alsó kombinációt ünneplő ruháként, holott az max iskolai évnyitóra vagy szavalóversenyre való.
Egy felnőtt ember tisztában van az elegáns fogalmával és azzal is, hogy milyen színeket/milyen szabású ruhákat hova lehet felvenni. Nekem pl kimondottan nevetséges, ha egy 30as nő színházba, lagziba,állásinterjúra, stb fekete-fehér kombóban jelenik meg. Főleg ha valami ótvar csúnya, műszálas blúz mini szoknyával kombinálva. Na ez az összeállítás soha nem lesz elegáns. Kivétel a jól szabott ing/szoknya/nadrág kombinációja valami stílusos kiegészítővel illetve férfiaknak az öltöny.
A pincéreknek meg munkaruha, pontosan úgy, ahogy egy műtősnek a zöld köpeny.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!