Ilyen egyetemi rajzórákra hol lehet aktmodellnek jelentkezni?
Nem nagyon keresnek külsős modellt, mert jó pénzt fizetnek érte és valaki másik évfolyamból elvállalja.
Nálunk is mikor elsősök voltunk, a felsőbb évesek modellkedtek.
én is meglepődve olvastam az eddigieket mert mi is úgy tapasztaljuk, és pedig Bp-en, h nagyon nehéz összefogdosnia modelleket. lányt még csak-csak, de fiút volt amikor évekig se találtunk. valamiért ők sokkal szégyenlősebbek.
és nem, nem fizet abszolút jól, ne vicceljetek, hát ilyen 800 ,- Ft-os óradíjakat tudnak adni a képzőművészeti iskolák. sztem max ha vmi modellcégnél vagy és ott aktsorozatot készítenek, esetleg akkor lehet belőle jó pénz, de színtiszta művészeti iskolákban nem igen.
aktmodellnek az egyetemek művészeti karainak tanszékén szoktak jelentkezni (szobrász, festészet, rajz-grafika). ha pedig egyéb művészeti suli, akkor szokott lenni egy erre kijelölt ember és ő intézi a modellszerzést.
viszont tapasztalatból tudom, h nagyrészt sportoló srácokat keresnek (ha hímnemű kell), és ugyan van kivétel, amikor mindegy, de pl hozzánk jöttek már nem egyszer olyannal h kifejezetten szép anatómiai felépítésű, vékony, magas, szálkásan izmos max 25 éves fiút kerestek, mert ők éppen egy amolyan Dávid szobrot akartak formázni és kifejezetten tökéletes modellt kerestek.
de valóban hallottam h 50-60 éves férfi is volt már modell, ez sztem teljesen az esettől függ, mindenesetre tehát a szervezőt kell keresni a tanszéken / suliban. rád néznek és oké, már ha oké. de nem fizetnek túl!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!