Kezdőoldal » Szépség és divat » Modellkedés » Csak nekem van elegem a túl...

Csak nekem van elegem a túl tökéletes modellekből?

Figyelt kérdés
Engem már egy ideje foglalkoztat a kérdés, hogy miért kell nekünk beállítani ezt az elérhetetlen szépségideált. Akárhány reklám lemegy egy film szünetidejében, akárhányszor lapozok végig egy magazint, mindig csak a retusált bőrű, agyonsminkelt, itt-ott kicsit lefaragott derekú modellek köszönnek rám vissza. És nem, ezt nem azért mondom, mert kiütéses, kilencven kilogramm körüli nő vagyok, hanem azért, mert hiába, soha senki sem fog úgy kinézni mint egy porcelánbaba, még azok a sokszor bulémiában, netán anorexiában szenvedő modellek sem. És az a baj, hogy a környezetemben lévő lányokon is sokszor látom azt, hogy nyálcsorgatva lapozgatják a Glamour magazin legújabb lapszámát, és áhítozva nézik benne a nem valós képeket. Annak is tanúja voltam már, amint az amúgy is nagyon vékony lányok elkeseredve méregetik magukat, hogy nem elég vékonyak, esetleg plusz egy centi felment a hasukra. Szerintem ez egy borzasztó dolog, és a hamis kép csak tönkreteszi a mai generációkat.
2017. jan. 6. 21:50
 1/10 anonim ***** válasza:
78%

1. akiket a női magazinokban és kifutókon látottak befolyásol, azoknak súlyos önértékelési, önkép zavaruk van, és a béka s..gge alatt van az önbizalmuk

2. a modellek másodlagos értékűek, amit reklámoznak, a termék, az az elsődleges, a cél, hogy el tudják adni az adott terméket

3. ezek a modellek NEM tökéletesek, csak a befolyásolható éretlen nők gondolják azoknak

4. a legtöbb modell nem kimondottan az egészséges életmód híve, tehát, hogy ne hízzanak gondolom azért koplalás is belefér az életükbe

De ma már egyre divat a plus size modellkedés is, rájuk miért nem csorgatják a nyálukat azok a csajok?

2017. jan. 6. 22:06
 2/10 anonim ***** válasza:
38%

Az a baj,hogy az a kép amit a fiatal lányok elé vetítenek szépségideálként még csak nem is nőies.

Elől deszka-hátul léc.

Megértem,hogy abban a korban élünk,amikor a nőies férfiakat és a fiús alkatú lányokat tartják divatosnak, de ez tényleg érthetetlen.

Mintha a világ egyre impotensebb/terméketlenebb ideálokat akarna szándékosan a világ elé állítani.

Mert az a nő,akinek egész nap arra kell figyelnie,hogy egy milligrammal se legyen több 40 kilónál az tényleg csak magára és a karrierjére koncentrál.

És borzalmas,hogy ha egy általános vagy középiskolában nem tartozol a magas-vékonyak klubjába,akkor elhitetik veled,hogy ronda vagy és soha nem leszel szép, mert "sz*r géneket örököltél".

2017. jan. 6. 22:11
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
En pont modellkedek es elotte nagyon utaltam a magassagom meg azt hogy mindenkinek a nagy mell meg fenek kell, sosem ereztem szepnek magam, szoval legalabb ebben a vilagban igy is szepnek latnak :D amugy meg azert altalaban szepek a modellek mert jobban el tud adni egy termeket egy szep boru (amit persze retusalnak de amugy eloben sincs csunya boruk) szep fogu edzett testu lany mint egy rothadt fogu aknes duci lany. Nem szivesen vennek meg az emberek azt az alapozot amit egy csunya boru no reklamoz:D
2017. jan. 6. 22:24
 4/10 anonim ***** válasza:
Ja amugy meg azt hozza rakom hogy rengeteg lanyt ismerek es ennek harom negyede etkezesre se figyel, mert genetika meg magassag miatt sokkal nehezebben jonnek fel a kilok. En azt mondom biztos van anorexias lany is de en 4 ev alatt nem talalkoztam senki ilyennel,
2017. jan. 6. 22:27
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Nezz meg egy barmilyen Fashion Showt (ajanlom figyelmedbe a Victoria's Secret Fashion Show-t ami a vilag egyik legnezettebb Showja es legkeresettebb markaja legkeressettebb modellekkel!)es ha megnezed rajossz hogy nincsem "agyon retusalva, es sminkelve"! A reklam szintigy!

Masreszt nem koteleznek senkit hogy igenis oket kovesse, ha valaki megis peldanak tekint rajuk oka van!

Azert modell mert tokeletes kulsovel van megaldva!

Tokeletes az alakjuk(sport es genetika valamint egeszseges/!!/ taplalkozas, kialakitott etrenddel) ettol fuggetlenul nem lesznek anorexiasok es bulimias, az egy BETEGSEG, ETKEZESI ZAVAR! -hozzatartozik a tokeletes kulsohoz! Genetika, ahogy emlitettem ezert modell! Azert egy genetikat es egy betegseget ne hozzunk mar egy lapra! Egyebkent ha ilyen okos es tanult nonek tartod magad aki egyaltalan nem irigy es tudnod kene hogy az ilyet jogilag tiltjak!

Mar nem azert de honnan tudod ilyen pontosan es reszletesen ki mit nez es mik vannak az ilyen-olyan magazinba valoszinuleg te is megnezed(kulonben nem tudnad,akkor csak-csak..)

Ez is egy szakma megkell felelni a kriteriumoknak! Vannak kliensek! Nem kell itelkezni! Foglalkozz a sajat eleteddel es egszsegeddel, es orulj hogy te neked nem kell "koplalni, nem vagy anorexias illetve bulimias" nevetseges lol

2017. jan. 6. 22:28
 6/10 A kérdező kommentje:
Azt hiszem sokan félre értettek a kérdésemet. Egy szóval sem a modelleket szerettem volna sértegetni,és tudom, hogy alapvetően a genetikájukból adódóan vékonyak, emellett még sportolnak, illetve egészségesen étkeznek. Azzal is tisztában vagyok hogy alapvetően szép bőrük van, de azért senki ne próbálja megmagyarázni, hogy különböző kampányképeken teljesen természetesen néznek ki. Egyszerűen csak azt nem értem, hogy miért nem lehet mindenféle "utómunkálatok" nélkül, egyszerűen, a maga természetes szépségében lévő modelleket a címlapra tenni. Egy amúgy is hatvan centiméter széles derekú lányból miért kell még " lefaragni". Engem csak érdekelt mások véleménye ezen a téren.
2017. jan. 7. 15:57
 7/10 anonim ***** válasza:
Azért, hogy a befolyásolható embereknek minél jobban csökkenjen az önbizalmuk, ezáltal többet költsenek a termékekre. Nem vicc, ez tényleg így van.
2017. jan. 7. 19:44
 8/10 anonim ***** válasza:
Előző: Valóban igaz. Ez egy marketingfogás.
2017. jan. 7. 20:17
 9/10 anonim ***** válasza:
Azert a rendes modelleknel (nem ilyen liptai klaudia fele retus) nem sok mindnet tunteknel el. 1-2pattanas ha eppen van meg leporlott smink. Szemet kicsit kiemelik . a boron a sminktol a kis rancokat eltuntetik. De olyat nem szoktak csinlani hogy valakinek a derekabol vesznek be vagy a vekonyabbra csinaljak a labat. Normal modellekbel nem jellemzo
2017. jan. 8. 10:12
 10/10 xx.Be.Happy.xx ***** válasza:
Kedves kerdezo, eloszor jarj jobban utana a temanak, mert ez igy nevetseges. :)
2017. jan. 8. 12:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!