Miért ilyen provokatívak az életmódtanácsadó fitnesskirálynők?
Nagy hanggal mondják, hogy igen, te is meg tudod csinálni, csak akarat kérdése, ne add fel stb. Persze ez tud motiváló meg kedves lenni, de engem azért mélyen egy kicsit idegesít.
Ha más dolgom nem lenne mint mozogni meg normálisan enni (mert ez a munkám) én is könnyen beszélnék, de akinek nem ez az élete annak nem ennyire egyszerű a dolog. :D Ti nem szoktatok néha kicsit kurv*aanyázni mikor ilyeneket olvastok?
A végén még én vagyok lusta szarnak titulálva (mivel csak akarat kérdése az egész) mikor este 7-kor hazaesve nem állok neki ugrabugrálni. Ettől független minden elismerésem azoknak akik munka egyetem stb. mellett töretlen lelkesedéssel tudnak erre is figyelni!
Mindig arra van időd, amire szánsz. Ha kifogásokat keresel, az már a te bajod lesz. Mindig mindenre lehet kifogásokat gyártani, de ha valamit el akarsz érni az életben, és itt nem csak a sportról van szó, azért küzdened kell, lemondásokkal is jár olykor, kitartásodnak és erődnek is kell lenni.
Fogyni akarsz? Előbb válts életmódot, amit kezdj az étkezéssel, hisz a fogyás leginkább az étkezésen múlik, utána jön csak a mozgás.
Egyébként nem provokatívak, csak te hiszed annak!
Nekem az ilyenben az nem tetszik, hogy a legtöbbjükön 5 kiló volt a max. felesleg. Így fogalmuk sincs róla, hogy akinek mondjuk nagyobb súlyfeleslege van, az nem ugrálhat.
Mondjuk nem reumatológusok, de így a tanácsaik is csak a "add le a 3 kiló feleslegedet nyárra" embereknek szólnak.
Persze mindenkinek arra van ideje amire szán, ez egy nagyon szép közhely. Mindenkinek arra van ideje amire marad. :D A munkaidő kötött, az egyetem kötött a fennmaradó időben meg nem biztos hogy van energia. Amúgy jómagam nem keresek kifogásokat mert heti 4-szer 5-ször így is eljárok edzeni de 9-10 között este.
Azt azonban teljesen meg tudom érteni mikor kisgyerekes anyukák vannak kiakadva a testüket egy héttel szülés után mutogató fitnesskirálynőktől. :D Persze akinek nincs más ezen kívül annak könnyű
Heti három óra mozgással és normális, nem koplalós, változatos és ünnepeken nagyon is megengedő étrenddel fogytam 14 kilót.
Persze, tudom, van, akinek még sokkal többtől kéne megszabadulni, de nekik orvost is ajánlanék hozzá. Szerintem alacsony nőként (az arányok miatt írom) kb. 15 kilóig lehet ésszel biztonságosan egyedül. 8 hónap alatt adtam le 10 kilót, aztán még utánament 3-4 újabb fél év alatt. Közben kicsit emeltem a mozgás mennyiségén és intenzitásán, ahogy edzésbe kerültem.
És igen, dolgozom és tanulok mellette, nem ez az életem. De kellő szervezéssel és akarattal megoldható, ha pedig olyan mozgást választasz, ami ki is kapcsol, pihentet és örömet okoz, akkor ugyan lehet, hogy este 1 órával később érek haza a páromhoz, és kevesebbet vagyunk együtt, de az első másfél óra nem azzal megy, hogy a munkahelyi stresszt ventillálom szét, hanem már kisimultan érek haza hozzá.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!