TIZENÉVES LÁNYOK, AKIKNEK A MODELLKEDÉS AZ "ÁLMA"! Miért nem értitek meg?
Ezer olyan kérdést lehet látni, amiben tizenakárhány éves, 165 centis, nem éppen modellalkatú lányok írják le írói pontossággal a méreteiket, a szemük színét, a hajuk hosszát meg miegymást, kérdvén, lehet-e belőlük modell. Először is tény, hogy minden nívós, rendes ügynökségnél a magasság alsó határa 173 centi, a legeslegalsó is 170, kifutóra pedig 175 centi alatt nem fogadnak el. A nagy mell, széles csípő lehet szép, de nem modellnek való, a derékbőségnek pedig 60 centi körül kell mozognia, hogy eleve figyelembe vegyen az ügynökség. Lehet valaki arca gyönyörű, de ha nincs benne semmi különlegesség és karakter, nem fog sikerrel járni. A karakteres arcnak meg NEM feltétlenül kell szépnek lennie. Vannak azok a 160 centis, duci lányok, akik azzal győzködik magukat, hogy "fotómodell lehetek". NINCS OLYAN, HOGY FOTÓMODELL! Nemzetközileg alkalmazott, ügynökségnél lévő modellek nem lehetnek CSAK fotómodellek, vagy CSAK kifutómodellek. Ezért van mindenhol meghatározva a minimum magasság és a körméretek. Ha pedig a mucsaröcsögei Aldi reklámjában szereplőket is "modelleknek" hívjuk, nem értem, miért létezik egyáltalán a modell fogalma. Ez valakinek egy MUNKA, egy nemzetközi kapcsolatokon alapuló, neves cégek által adott munka, nem arra szolgál, hogy alacsony tizennégy éves lányok mindenkinek bebizonyítsák, hogy milyen szépek. Akármennyire is minden második lánynak a "kiskori álma", ez feltételekkel jár, mégpedig 165 centivel, és 68 centis derékkal még csak el sem lehet KEZDENI a modellkedést. Nem csak csillogással, és pénzzel jár ez az egész. Azt sem értem, miért utálkozik mindenki a modellszakmán, mondván "ezek a lányok betegesen soványok", meg "csúnyák". Van, aki ilyen adottságokkal rendelkezik, a munkája alapján pedig ebből él. Mindenkinek más a szépség fogalma, de EZ a szakma NEM ezen alapul. Az lenne a kérdésem a végére, hogy az olyan tizenéves, alacsony, esetenként még szép is, de átlagosnak mondható lányoknak mi jár a fejükben, amikor felteszik a kérdést, hogy "Szerintetek lehetek modell?", 165 centivel, 90 centis csípővel, abszolút tudatlansággal a modellvilágról, naivan és "bárki lehet modell" hozzáállással?
(Zárójelben megjegyzem, hogy ezek mellett igenis lehet találkozni olyanokkal, akiknek minden mérete klappol, az arca is megfelelő hozzá, és érdemes is belekezdenie a modellkedésbe. Viszont elég nehéz rájuk találni a rengeteg, felesleges és értelmetlen kérdés között.)
Már olvastam itt egy hasonló rendkívül hasznos szöveget!
Mindenki vágyik ilyen korban egy kis feltűnésre,arra,hogy szépnek lássák.Csak nem tudják,hogy az nem a modell szakma... Amúgy szerintem addig jó,amíg valakit nem vesznek fel modellnek. Csontsovány,elvont,beteges égimeszelők,akik egyébként is olyan rondák,mint a bűn.
Az általad említett lányok nem erre vágynak. Ha tudnák,hogy milyen ruhákat aggatnak egy modellre,soha nem akarnának modellek lenni. Minden 3. lány,aki megkérdezi,hogy jó lenne-e modellnek(a család,ismerősök szerint természetesen annak teremtette az ég)egy gyönyörű szép lány. Viszont a modellek nem gyönyörű szép lányok,bármennyire is furcsán hangzik...de ők ezt nem értik.
Neked nem áll jogodban számon kérni,hogy ők miről álmodoznak,még akkor sem,ha soha nem lehet belőlük modell,már csak egy söveg alapján sem.
(És még mielőtt valaki számonkérné rajtam,hogy én biztos szebb vagyok: Hát nem,egyáltalán nem vagyok szebb)
Ez így igaz, ahogy leírtad. Láttam egy olyan kérdést, ahol egy 150 centis, 60 kilós nő megkérdezte, hogy lehet-e modell, mert biztos keresnek ilyen lányokat is. Már hogy az égbe keresnének ilyen lányokat? Az ész megáll. Meg amikor egy teljesen átlagos arcú kiscsaj azt hiszi magáról, hogy modellnek született, csak mert a barátnői egyfolytában nyaliznak neki facebookon.
De egyébkéntamúgy a 90-es csípő miért olyan rossz? :o
Ha már témánál vagyunk... :D
Van rengeteg buta lány, aki lósz.t nem tud a modellszakmáról, nem is ismeri sem a modelleket, sem a tervezőket, sem a trendeket... csak megvan benne a tudat, hogy jaj, a modell az szép, anyu meg a legjobb barátnőm azt mondta, szép vagyok, meg 2 srác csorgatja rám a nyálát suliban, akkor már lehetek modell. 160 centi, a felrakott képen ömlik le róla a vakolat, tükörben pucsítós kép törpillás felsővel, kínai kövecskés csípőgatyával, a melle felpolcolva pushuppal, csücsörít mellé a nemlétező szájával, a feje tiszta külvárosi liba szinten átlagos, még csak nem is szép, se nem karakteres... Sugarbird ruhában, ha megy castingra, az jó-e... ha annyira érdekli, nézzen utána, a google a barátja. Ezer helyen le van írva, hogy rendes, nem himi-humi ügynökség 170, de inkább 173 centi alatt nem foglalkozik vele, meg hogy megbeszélésre, castingra sima farmerben, testhez álló sima fehér pólóban, topban megyünk (táskában bikinivel és magassarkúval). Ezt még én is tudom, pedig soha nem érdekelt a modellkedés...
Az más kérdés, hogy van olyan ügynökség, aki fogad alacsonyabbakat is, de azok kb. olyan munkákat adnak neki. Gyakran még a Tesco katalógusos lányokon is látszik, hogy magasak... marad a művházas kirakodóvásáros kínai katalógus, meg az igénytelenül közönséges fehérneműs képek.
Megint jó kérdés az, hogy hogy lehet olyan buta vki, hogy megkérdezi, hogy jó-e modellnek, ha nem tesz fel képet. Nem látnok senki, hogy lássa, hogy a leányzó hogy is néz ki barna hajjal, kék szemmel. Lehet, hogy semmi extra, az is lehet, hogy kifejezetten ocsmány, csak a barátnői hergelik és kb. nyalják egymás fenekét végig, és lehet, hogy jó...
#2, azt hiszem, nem érted, mire akartam kilyukadni... Nem kérhetem számon senki ábrándjait, de néha csak egy kis utánajárás kéne, hogy megtudjanak pár alap dolgot az "álommunkájukról". Egyébként tartsuk tiszteletben a modelleket is, mert ahogy Te leírod őket, az a másik véglet... Ezek olyan előítéletek mondjuk egy kifutómodellről, ami ugyanolyan hátrányos sztereotípiának számít, mint akármelyik másik... Sem a porba tiporva megalázni, sem ajnározni nem kell a modelleket, sem a szakmát, mindössze pár dolgot szerettem volna tisztázni.
Köszönöm a válaszokat, a többiekkel egyetértek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!