Divat tervező szeretnék lenni miyen suliba menyek?
Művészeti középiskolába. Nálunk van ilyen szak: divat és stílustervezési asszisztens. Ha szerencséd van a suli amit választasz részt vesz majd versenyeken. Mikor én jártam ilyen suliba (10 éve) akkor a Rothschild Klára divat tervezői magániskola versenyén vettünk részt, én személyesen nem, mert én művészettörténetre jártam, de több évfolyam társam indult ezen a versenyen, és egyiküknek sikerült elnyernie a fő díjat, egy évet Klára magániskolájában. Mindent finanszíroztak neki. [link]
De semmire sem ment vele, Mo-n ez nem piacképes szakma.
Ha esetleg még is komolyan gondolnád. A szakközépiskola után jöhet esetleg a MOME textiltervező szaka, de ebben már nem vagyok járatos, de itt a honlap, nézelődj. [link]
Erősen ajánlott mellette a francia nyelv legalább középfokú ismerete, hisz a divat nyelve a francia, és sok francia szó van, amit nem fordítottak magyarul le, pl a haute couture, vagyis otkotűr.
Sok szerencsét neked!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!