A divatfotózáson ki fizet kinek? .
Szerintem nagyon jó kérdés, mindhárom verzió létezik és gyakori:
A) TFCD, senki, senkinek nem fizet, modell és a fotós is a képek miatt csinálja, mindkettőjüknek szüksége van a fotózás eredményére. Amatőr fotós, amatőr modell verziónál gyakori, de elég sok profi fotós is így keres modellt. Szép, nem szép, ez van, gyakori.
B) Felkérnek, mert annyira csinos vagy, de igazából egy portfólió vagy tesztfotózásról beszélnek, aminek az árát elkérik tőled. Ilyenkor a modell azért fizet, hogy legyenek magáról képei, ez is gyakori sajnos, sokszor elég becsapós bevezetővel...
C) Felkérnek, mert annyira csinos vagy és valójában egy korrekt csapat (fotós) kér fel és fizetne szívesen a modellkedésért. Ha amatőr vagy, ez a verzió szinte lehetetlen, fizetni csak akkor szoktak, ha rutinos a modell. A C verzió inkább valamilyen videoklipp, tömegjelenet, stb. forgatásánál, filmes világban gyakori, fotózásnál én ilyenről még nem igazán hallottam az elmúlt pár évben (bár engem is fotóztak így, de az pont 20 éve volt :-)
Szóval az A és B esélyes, de ha véletlenül mégis C, akkor kérlek írd meg ide a tapasztalataid, az egy igen ritka és szép példa lenne...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!