A gyerekem most 8 osztályos, és modell szeretne lenni de nem tudom hogy, hogy mint vannak ezek a szakmák, ez érdekelne hogy pld milyen iskolába menjen iskola neve?
Nincs olyan hogy modelliskola. Vagyis van, de csak pénzlehúzás, és a papír amit a végen kap semmilyen végzettségnek nem felel meg. Attól még nem fog előbb munkát kapni ha elvégez valami himihumi tanfolyamot. Modellügynökségekhez kell jelentkezni, bár a legtöbb azok közül is csak a portfólió árát akarja legombolni a szülőkről. Az Icon meg a VM pl megbízhatóak, nekik lehet küldeni fotókat. Aztán majd eldöntik hogy alkalmas-e erre a lányod vagy nem. (Ha nincs minimum 173cm és Xs méret akkor nem lesz az.)
Nyugodtan mehet rendes középiskolába, már amennyiben felveszik. Úgyhogy inkább arra koncentráljon. (Remélem a lány írta ki a kérdést és nem a szülő. Nagyon szomorú lenne ha egy szülőnek annyi esze lenne, hogy komolyan hinne a modell középiskolák működésében.)
Nem, nincsenek modell középiskolák.
A tévhitekkel ellentétben pedig egy modellnek sem árt, ha van esze.
A lányod nyugostan menjen el egy gimnáziumba, ami érettségit ad neki, és tanuljon jól. Egy modellnek nem elég szépnek lennie, de tanultnak és okosnak is kell lennie ahhoz, hogy siekre lehessen. Koncentráljon a nyelvtanulásra, tanulon meg szépen fogalmazni akár több nyelven is.
Az iskola mellett ha a modellkedés érdekli és az adottságai is megvannak hozzá, akkor érdemes utána járni és olyan ügynökségekhez regisztrálni (az iskola meleltt és nem helyett) akik nem húznak le hanem valóban munkát adnak.
Sajnos rengeteg olyan "ügynökség" van, ami a fiatal lányok naivitására épül és akarja őket lehúzni "uhh, abszolút látunk benned poteciált és lesz is itt rengeteg munkát, csak ezt a 100 000-et most fizesd ki portfólióra". És ezt nagyon undorító módon űzik, olyan pszichiátriai fegyverek bevetésével, amelyeknek egy fiatal lány simán bedől.
Intő jelek: ez a lehetőség csak most van, vagy it és most kifizeted legalább egy részét, vagy a lehetőség elvész --> mikor hobbiból elkezdtem modellkedni, ilyennel is találkoztam. Tipikus agresszív sietetés, melynek célja az, hogy ne legyen időd átgondolni egy olyan döntést, amire kellene amúgy időd és meggodnolatlanul belemenj, kifizesd a pénzt és amit aztán soha nem látsz többet és legfeljebb olyan "szolgáltatásokat" nyújtanak, amelyeket megkaphatsz ingyen is könnyű szerrel.
Javaslom a facebook-os modell és feketelista csoportokat.
Ja még utolsó voltam: ha érdekli, lehet érdemes a középiskola után témába vágó felsőfokú intézmények felé kacsintgatni. Például színész vagy táncos karrier.
Egy modellnek nem árt, ha el tudja hitetni a kamerával az adott szituációt, vagy tud szpen, kecsesen mozogni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!