Miért mondják, hogy Marilyn Monroe manapság kövérnek számítana? Hiszen a méretei, és a megnézett képek, videók alapján elég vékonynak tűnik.
Elolvastam egy cikket angolul, ami ezzel a kérdéssel foglalkozik. Ebben azt írták, hogy ez egy félresiklott mítosz, valamiért ezt képzelik manapság az emberek, pedig ugye nem igaz. Azt írták ebben a cikkben(átkonvertáltam a méreteket), hogy a régi ruhái méretei alapján és egyéb valós feljegyzések alapján erre jutottak:
Marilyn Monroe egy extrém homokóra alkatú,vékonycsontú,de formás nő volt. 165cm 53 kg 89-56-89 méretekkel, nagyon vékony derékkal. Még a saját korában is vékonyabb volt a dereka, mint a korabeli modelleké az USÁban, manapság pedig még vékonyabbnak számítana. Említett olyat is a cikk, hogy azóta valamelyest megváltoztatták a ruhaméreteket, ez is lehet az oka a félreértésnek. Tehát manapság inkább nagyon kisméretű ruhát hordana. Akkoriban csak simán kisméretű ruhákat hordott.
Egyébként szerintem ez a fénykorára vonatkozik, mert akadnak róla olyan képek is, ahol szerintem 58-60kg is volt. Természetesen még úgy sem volt duci, csak kevésbé sovány. Elvileg a halotti könyvében is 53kg-nak jegyezték fel.
Az első jól írja, elsősorban amiatt, hogy már mások a ruhaméretek, emiatt hiszi a legtöbb ember, hogy Marilyn plus size volt, holott ez nagyon nem így van.
Illetve ami még közrejátszik: több képén husisabbnak, teltebbnek tűnik, jól látható pocakja van; ezeken a képeken éppen várandós volt - többször is volt áldott állapotban, azonban a babát sajnos mindig elveszítette.
Annyira nem volt vékony. Ezen a képen még elég fiatal, és nem csak a bőre gyűrődik, hanem bizony van egy kis úszógumi (nem mintha baj lenne, amúgy is jól álltak neki a formák). De biztos, hogy nem plus-size.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!