Az automata karórák miért ennyivel drágábbak mint a kvarcok?
Figyelt kérdés
Laikusként kérdem..Vegyünk két svájci középkategóriás márkát,pl: Tissot,Cover.Legyen mondjuk egy kvarc modell ami csak az időt mutatja 60-70.000Ft,nemesacél a tok,zafírkristály az üveg,és valódi bőr,vagy nemesacél a szíj is,de ugyanennek az automata verziója ami csontra ugyanezekből az anyagokból van,és úgyis néz ki nagyjából,már súrolja a 200.000-et ha el nem éri(vagy meg nem haladja) ez miért van?Ennyivel jobb az automata?Vagy miért ekkora a különbség?2019. jún. 2. 23:26
1/6 anonim válasza:
Az automata oraban nincs elektronika, sokkal bonyolultabb es finomabb szerkezet, ennek megfeleloen sokkal dragabb is.
Hogy 'ugyanazokbol az anyagokbol van'? Lehet, jobarat, csak nem anyagarban veszel orat, hanem a kidolgozast, a muszaki megoldast fizeted meg (marmint ha hajlando vagy ra). Ezen az alapon egy Astra meg egy Mercedes is ugyanazokbol az anyagokbol van, megis tobbszorosebe kerul, ez miert lehet...?
3/6 A kérdező kommentje:
Hát ha már az autós példával élünk én nem egy Covert meg egy Rolexet vetettem össze,hanem 2 db Covert,meg azért a merci anyagfelhasználása minőségibb mint az astrának,max a gumi meg a kasztni egyezik,így ez mint szemléltetés számomra irreleváns,de köszönöm mindkét választ,elolvastam a cikket,megértettem!:)
2019. jún. 3. 00:51
4/6 anonim válasza:
A mechanikai szerkezet előállítása miatt és a nagyobb arányú emberi munkaerő miatt drágább és azért is, mert az "igazi" órabuzzancsok az automatára gerjednek, tehát fizetni fognak. Az, hogy a kvarc alapvetően problémamentesebb, az csak a mezei felhasználók előtt szempont :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!