Havi 10 ezer Ft tényleg ennyire kevés?
Öszegezve átlagban egy hónapban ruházkodásra és kozmetikumokra.
Szolgáltatások ebben nincsenek benne (bár csak fodrászhoz járok 2-3 havonta).
Nem vagyok igénytelen, sminkelek is, ruhám is van egy egész szekrénnyel, bár nem havonta veszek, csak ha kell.
Tényleg kevés és igénytelenség, egy magára adó nő egy pár cipőre többet áldoz?
(vélemény innen az oldalról)
Nem volt még ez a kérdés.
Vagy ha volt is, nem én írtam ki.
De neked nincs életed, hogy ennyire számon tartod, mi van és mi nincs Gyakorin?!
1 tusfürdő 300 Ft (sőt szappan 100 Ft)
1 sampon 400 Ft
1 balzsam 400 Ft
Mosás durván 1000 Ft/hó
1 fogkrém 250 Ft
1 deo 400 Ft
Borotva: 12 db 400 Ft
Össz. : 3550Ft, ami kitart több hónapig akár
Szóval ennyi kell, hogy ápolt legyél.
Azért nem csak ennyi.
Arcápolás, fényvédelem, ezeket mind bele kell számolni az ápoltságba.
Ahogy a fogmosás sem áll meg a fogkrémnél, minimum kell még szájvíz és fogselyem is.
Meg persze hosszú hajra a 400Ft-os sampon sem biztos, hogy jó választás.
(Nem mondom, hogy 5000Ft-ért kell venni a szalonban, de az enyém pl 700Ft volt)
Attól függ, hogy mit tekint valaki igénytelenségnek. Ha valakinek alapból szép a bőre, vagy férfiként nem költ arcápolásra, akkor tényleg elég az alap ápoltsághoz a fenti lista (még hozzátenném a fogkefét, de az már tényleg annyira minimális összeg havonta, talán még 100 Ft sincs).
Számomra nem ápolatlanság még az sem, ha valaki a néha kialakuló pattanásaival, bőrhibáival nem foglalkozik. De egy folyamatosan gyulladt, egész arcra vagy testre kiterjedő aknét, kezelni kell valahogy.
Úgyhogy azzal egyetértek, hogy a hidratáló/fényvédő még benne van egy nőnél az alap készletben. De például nekem a fogselyem és szájvíz már nem ez a kategória.
Hat, ne haragudj de tobb eletem van mint annak aki mas penztarcajaban akar turkalni azzal, ki mennyit kolt havonta ezekre.
Kicsi eszeddel ha gondolkozol, mindenki mas osszeget keres havonta, igy mast is tud erre raszanni. Ha en azt irnam csak 10 ezret koltok azert ugatnanak le, ha azt irnam elkoltok 50-60at is ezekre akkor meg azert.
De az igenyessegnek ehhez semmi koze, pusztan a penztarcanak van.
Es pont a frocsoges ment a masik kerdes alatt is :) gazdagokat leszoltak azok akik feltekenyek a szegenyeket meg leneztek a gazdagok. Nezz inkabb tvt ha erre vagy kivancsi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!