Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » Műkörmös rajztudás nélkül?

Műkörmös rajztudás nélkül?

Figyelt kérdés

Szeretném kitanulni a körmös szakmát csak az a baj hogy nem tudnék mintákat festeni.

Igy mar remenytelen?

2019. márc. 14. 14:52
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem reménytelen. Dolgozhatsz sablonokkal és nyomdákkal is :D
2019. márc. 14. 15:47
 2/7 anonim ***** válasza:
A festés tanulható.
2019. márc. 14. 21:07
 3/7 anonim ***** válasza:

Nem! Nekem az a tapasztalatom hogy festett mintákat kb senki nem kér(gondolok itt az aprólékos színes élethű virágokra). De ha szeretnéd tanulható. Egy one move továbbképzés kb 10-15 ezer forint kb egy jó ecset kell hozzá meg gyakorlás. Meglepődnél hogy azok a virágok valójában milyen egyszerűek ha rajössz a trükkre. Egy jó körmös egyszerre művész és építész. Még a művészeti részét tudod helyettesíteni(nyomda,matrica) addig egy stabil szép körmöt nem tudsz csak úgy készíteni. Inkább tudj jó és tartós körmöt készíteni, mint egy festészeti szintű alkotás csinálni ami 1-2 hét múlva pattog le!

Attól is függ, hogy mi a célod a körmözéssel(versenyek, oktatás, szalon). Szalonban tényleg kb évente van pár vendég aki kér 1 rózsát vagy csipke festés valami. Ha bonyolult a minta nyomdázok csak kérésre festek (a plusz festés plusz idő és pénz ezért hidd el senki nem tiltakozott még a nyomda ellen)

6 ilyen jellegű továbbképzésen voltam amit ebből valóban használok az a menyasszonyi csipke minták, porci virágok(ami nem festés) és a karácsonyi mintak. Tudok gyönyörű orchideákat, mindenfélét de senki nem kéri a mindennapi életben,a papírra inkább az én kreativitásomnak volt szüksége, nem a vendégnek :)

2019. márc. 20. 06:26
 4/7 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó!

Köszönöm a korrekt választ! :)

Nos nem tudom a jelenlegi körmösömnek mik a tapasztalatai a vendégek igényét illetően, én magamból kiindulva sose várom el a festést legfeljebb annyit kérek rózsaszín alapon lila pillangó, de sose akar nyomdázni inkább megfesti :)

Munkahelyemen túlnyomó részt lányok vannak akiknek fele körmöshöz jár. Gyári sor munkások vagyunk de egyiknek csillivillibb mint a másiknak.

Barátnőm pl kifejezetten a "csendélet" körmöket kedveli, 2 ujján jelenleg tavaszi virágok vannak szálanként, színesek festve.

Egy másik tavaly nyáron az egyiken narancssárga alapra kért fekete pálmafát törzsel lombbal együtt melléje 2 madár és nem sajnálják rá azt a 2-3 órát amíg elkészül.

Jó magam az egyszerű francia, babyboomer mintákat kedvelem néha kérek rá esetleg egy kis csillámport hogy ne legyen olyan unalmas :)

Célom? Egyenlőre nem szalon szinten de szeretnék jó körmös lenni, sajnos ez egy város itt van aki 5-6-7 ezreket elkér egy egyszerűbb körömért aztán leesik.

Szeretnék jó és olcsó lenni :) Haha :)

Van egy barátnőm pl ő is szeretne szép körmöket de sajnos nagy a családja nincs rá ennyi pénze.

Szóval elérhető árakon szeretnék jó munkát végezni másod állásban. (eleinte)

2019. márc. 21. 09:10
 5/7 anonim ***** válasza:

Olcsó ne akarj lenni. El kell kérni az árat a minőségért.

Ez egy drága szakma. A műköröm pedig nem létszükség.

2019. márc. 21. 20:15
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Az utolsóval egyet kell hogy értsek. Az árakat a tudásodhoz és a minőséghez szabd, ne olyanok pénztárcájához akik nem tudják megfizetni.

Tapasztalat :a legtöbb körmös ebbe bukik bele. 1500-2000 forintról indulnak ami sokszor az anyagárat sem fedi nem hogy az egyéb költségeket(KATA, rezsi stb). Jönnek is a vendégek mert hát 'olcsó' aztán amikor hónapok után rájön a kollegina hogy veszteséges az egész akkor árat emel és a vendégei is szépen elkopnak mert lesz újabb és újabb körmös aki 1500ért megcsinálja. Valahol el kell kezdeni igen de ez az 1500 forintos dolog veszteséges lesz hosszútávon. Persze ne a rossz anyagi körülmények között élő barátnődről húzz le 6000 forintot de ne is hozzá szabd az áraid. Én ingyen csináltam a legjobb barátnőm körmeit ő pedig fotográfus grafikus ő csinálta a logóm, nevjegykártyám fotózta be a munkáim stb. Anyukámnak is ha kell éjfélkor még építek ingyen de a szalonban nálam 5500 alatt nincsen építés. És akkor még olcsó vagyok a plázás körmösökhöz képest akiknek papírja sincs. Majd fognak előkerülni a régi barátok osztálytársak is akik szeretnének majd ingyen meg 'baráti' áron körmöket. Erről annyit, ha egy barátnőmnek vállalkozása van akkor támogatom őt nem pedig ingyen kunyerálok. Becsüld meg a munkádat, ne drága hobbi legyen hanem egy megélhetési lehetőség. Nyilván a ló másik oldalára sem érdemes átesni, hogy egy 3 napos oklevéllel beülsz egy szalonba és 10.000 a legolcsóbb köröm. Számold össze a költségeid, nézd meg mások mennyiért dolgoznak és számolj ki egy összeget amivel neked még lesz is nyereséged. Ellenkező esetben mínuszban leszel.

2019. márc. 22. 10:01
 7/7 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó!

Ebben igazad van.

Sokat érdeklődtem az ismerőseimnél a tapasztalatok után.

Volt akinek az volt a gondja hogy a körmös sok pénzt kért (4-5ezer forintot) egyszerű mintákért és 2.5 órát ült ott a vendég,

Nekem egyszer csinált egy Elite szalonba a hölgy 5500ért körmöt, a kollégáim hanyatt vágták magukat, hogy mennyi???

Aztán le is potyogott 2 nap után

Mi felénk az árak 3-5000 körül vannak, egyik körmös olcsó de lassú, másik drága de pocsék, 3. jó áron van szép is de teli van.

4. meg készítés közbe megkeresztel lassan mert "Isten küldött hozzám..."

Erre fele minden sarkon van körmös de sehova nem lehet már bejutni és egyik rosszabb mint a másik de ugyan akkor jobb is

2019. márc. 23. 13:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!