A divatvilág miért erőlteti még mindig a nagyon sovány női ideàlt?
Elöször is definiáld, hogy mit jelent a nagyon sovány és mit jelent a kerekebb. (pl testmagasság - testsúly, vagy hasonló módon)
"Ma már köztudott..."
Honnan köztudott?
Láttam még régebben egy interjút egy divattervezővel. Kérdezték tőle, hogy miért mindig vékony lányokon mutatják be a ruháikat. A pasi csak annyit mondott, hogy azért mert rajtuk állnak jól. Ez talán így elég nyers volt, de pl alapból amiből kint a hasuk, vagy túl szűk, azt olyanok nem fogják felvenni utcára akiknek kint lenne belőle az úszógumijuk. Egyébként egyre több divatház már nem alkalmaz betegesen sovány modelleket.
És vannak már plus-size modellek, pl Ashley Graham, Tess Holliday.
Egyébként honnan köztudott? Attól, hogy NEKED ők tetszenek, MÁSNAK lehet, hogy pont a vékonyak. És ha ez így lenne, akkor nem menne most ennyire ez a sport és egészséges életmód őrület. Én azt mondom tök mindegy milyen az alakod, valakinek úgyis tetszeni fogsz.
De az, hogy egy ilyen tudatlan ember azon van felháborodva, hogy nem az a női ideál, ami neki tetszik...
Mert azon mutat jól a ruha. A divat lényege nem a modell, hanem a ruha.
Szerintem a modellek kevésbé mérvadóak ebben, mint a filmek, tévé, magazinok. Ma már nincsenek szupermodellek, mint Cindy, Claudia, Naomi, Christy, Linda, Helena, ma már az is modell, aki instán fotózza magát.
De a filmek, sorozatok lehetnének színesebbek. Csak az egészet úgy kéne megoldani, hogy nem felhívni rá a figyelmet. Ha van egy plus size modell a magazin elején, akkor ne minden cikk arról szóljon, hogy de elfogadóak vagyunk. Pont erről szólna az elfogadás, hogy nem kell bizonygatnunk, milyen jó fejek vagyunk. Hogy ha van egy kerekebb nő egy sorozatban, akkor nem az a szerepe, hogy fogyni akar, hanem csak úgy van.
Szerintem te egy olyan problémáról beszélsz,ami alsó hangon 5-10 éve megszűnt. Bár ugye te nem is arról beszélsz,hogy valaki molett, hanem arról,hogy nagyobb melle és feneke van,ami meg genetika..
Egyébként én nem tudnék mondani se egy radiomusort, se egy filmet, se semmit,amiben arra utalgatnanak,hogy mi az általános noideal..
A legtöbb férfinak ez igenis bejön, gondolom erre a fajta lányokra gondolsz.
Persze karizma is szükséges a tökéletes összhatásért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!