Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » Ti mennyi borravalót szoktatok...

Ti mennyi borravalót szoktatok adni a műkörmösötöknek?

Figyelt kérdés
2019. jan. 26. 08:47
 1/7 anonim ***** válasza:
74%
Semennyit.
2019. jan. 26. 09:33
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
200-300ft-ot
2019. jan. 26. 13:07
 3/7 anonim ***** válasza:
61%
Semennyit. Én nem szeretem ezt a borravalósdit, mert szerintem nem korrekt... Ez csak bizonyos munkaköröknek a kiváltsága pl. pincér, fodrász, körmös stb., másrészt pedig pl. a műkörmösöknek azért elég nagy a szabadsága (árak, munkaidő), szóval szerintem annyit kérjen érte, amennyit kapni akar érte. Nem érzem úgy, hogy nekem kellene kipótolnom a megkeresett pénzét. Max., akkor adok, ha valamivel rászolgált pl. utolsó pillanatban tudott időpontot adni vagy betett valakinek a helyére vagy ilyesmi.
2019. jan. 26. 16:38
 4/7 anonim ***** válasza:
65%

Felfelé kerekítek,ahogy épp kijön, 2

-300 Ft.

Egyébként, reflektálva az előző válaszra, én nehezen tudnék olyan munkát mondani,ahol nem játszik a borravaló valamilyen formában. Tőlem mindenki kap, aki valamilyen munkát elvégez helyettem/nekem, és elégedett is vagyok vele. Nagyjából csak az irodában dolgozók kivételek.

Plusz tisztában vagyok vele, hogy mennyire pocsék a helyzet műkörmös fronton, szerintem minden 3. házban találok egyet, nem teheti meg különösebben, hogy az egekig emelje az árakat, és valószínűleg bele is kalkulálják a borravalót az arkepzesukbe, ahogy kb. minden szolgáltatással foglalkozó. Nekem pedig szerencsére nem fáj az a pár száz forint plusz.

2019. jan. 26. 16:56
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Attol fugg, hogy jon ki a vege, ha 5500-at mond, akkor 6000-et adok neki, ha 6300-at, akkor 7000-bol kerek vissza, de attol is fugg, hogy epp milyen cimletek vannak a tarcamban. Az a parszaz forint nem oszt nem szoroz, mivel nagyon elegedett vagyok a munkajaval.

Szerintem egyebkent nem szukseges adni, o szolgaltat es maga kepzi az arait. Hasonloan szolgaltato vallalkozo vagyok, en nem varok el jattot senkitol, mert ugy szabom az araimat, hogy nekem megfeleljen, de ha ad valaki, megkoszonom es elfogadom. En az elegedettsegemet fejezem ki a parszaz forinttal, amit otthagyok ilyenkor.

2019. jan. 26. 18:38
 6/7 anonim ***** válasza:
47%
Semennyit. Nem is fogada el
2019. jan. 26. 20:17
 7/7 anonim ***** válasza:
0%

Én nem igazán adok, úgy gondolom teljesen felesleges dolog és tényleg annyit kér el a szogáltatásért amennyit akar.

Lassan már itt gyiken is borravalót utalunk egy jobb válaszért..?

2019. jan. 29. 22:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!