A szépség a pénzen múlik?
Tehát akinek több pénze van magára, az automatikusan jobban is fog kinézni?
Vagy pedig manapság már turiból is fel lehet ugyanúgy öltözni, mint egy középkategóriás ruhaboltból, a sajátmárkás arcápolók, hajápolók, olcsó drogériás sminkek vannak közel olyan jók, mint a drágák, és ha az ember lánya jó génekkel rendelkezik, illetve odafigyel (mozgás, alvás, vízfogyasztás), akkor 15-35 éves korban még hozhatja a szintet minimális anyagi ráfordítással?
Vagy már itt is teljesen más az összhatás, ha valaki még a hajmosást is a fodrászára bízza, és minden ruhadarabjához külön cipője és táskája van?
Érvek, ellenérvek?

A szépség alatt én csak az arc szépségét értem. Ez kizárólag genetika. Láttam én már jó néhány gyönyörű, ránctalan arcbőrű 40-es évei eljén járó nőt, akik cigiztek, nem táplálkoztak egészségesen, nem is aludtak eleget, mégis szép, telt volt a bőrük. Az arcon úgysem lehet változtatni, csak plasztikai műtéttel. Ja, és ezek a nők még drága kozmetikumokat sem használtak.
Ruházatot illetően persze, hogy számít a pénz. Én nem hiszem, hogy turkálókban lehet csinos holmikat találni. Voltam néhány turkálóban pedig, és próbáltam jó cuccokat keresgélni, találtam is csinosakat, csakhogy azok olyan megviseltek voltak, látszott rajtuk, hogy használtak. A boltokban meg a legfrissebb divatot veheted meg, élénk színeket kapsz, agyonmosott, kifakult ruhák helyett.

A haj nem számít annyira. Akinek hosszú, otthon is be tudja göndöríteni, ő maga vagy egy családtag segítségével, fel tudja tűzni, a rövid hajúak háát, ha fiús a haj, akkor elképzelhető, hogy profi szárítás kell hozzá, hogy mutasson valahogy, de ha pl. vállig érő, akkor megint csak nem szükséges fodrász ahhoz, hogy igényesen nézzen ki egy nő.
Én nem próbáltam még ki drága sminkeket, arckrémeket, és nem is fogok, mert egyszerűen nekem nem kell. Nagyon vagyok elégedve az olcsóbb sminkcuccokkal, krémekkel is. Így nem látom értelmét, hogy kipróbáljam a drágákat. Megvan mindenféle dologból a bevált márka, amit veszek, már kialakult ízlésem van, megvannak a jól bejáratott termékek, amiket mindig megveszek.

Nem a pénzem. Hanem azon, hogy az adottságaival mit tud kezdeni.
Most tekintsünk el azoktól akiknek olyan meseszép arcuk van, hogy ha krumpliszsákban vonulnak az utcára akkor is megáll a forgalom.
Ha adottságilag átlagos vagy, de tudod mi áll jól, van egy jólbevált frizurád amit tudsz kezelni, gyakorlod a sminkelést, fordítasz időt magadra nagyon jó összképet érhetsz el kevés pénzből.
Nekem van egy tipikus jónő ismerősöm. Rendre meséli milyen klassz holmikat turizott, imádja az avon dolgokat, mindig ki van csípve egy kicsit, úgy hogy közben nem öl milliókat ebbe.
Jó a pénz persze előny. Könnyebb bemenni egy üzletbe és megvenni mindent ami tetszik, de ha egy kis időt ráfordítasz jóval kevesebből is lehet gazdálkodni.

Turiból nem lehet jól felöltözni, vagyis igen lehet ha valami nagyon prémium turkáló ahol Dior kabátot találsz meg Hermes sálat, de ez a fajta alapból drága és nincs is Budapesten. Az álagos turikról nem beszélnék amelyek átlagos ruhákat kínálnak. Onnan átlagosan tudsz felöltözni.
Arcápolokbol inkább a gépi kezelésekkel lehet látható hatást elérni. Ezen kivűl ha rendszeresen gyógyfürdőbe jársz ahol termálvízbe úszol és szaunázol az sokat segít: az úszással mozogsz miközben a gyógyvíz pozitívan hat a bőrre illetve a szauna méregtelenít és feszesít.
Saját márkás termékekből a Müller CV termékcsaladja nagyon jó és pénztárcabarát. Senki ne gondolja hogy a 60-100 ezer forintos svájci krém átszabja majd az arcot. Az összetevői 80% megtalálhatóak más krémekben is (kellemetlen szilikonokról nem is beszélve). Sminkbe a minőségi termékekkel szebb hatást lehet elérni, de ehhez kell egy jó alap ami az arcbőrt jelenti és ízlés is mert ízléstelenül is ki lehet sminkelni drága termékekkel.
A cipő, táska, kiegészítők és ékszerek tudnak nagyot dobni egy megjelenésen. A drága és minőségi cipő hatalmasat javít a megjelenésen. Nem kell minden szetthez másik cipő bár tény ha egyet hordasz egy szezonba azt le lehet harcolni.
Az előnyös frizura sokat javít ezen kivűl a minőségi festékkel történő hajfestés nagyon fontos.

nem egészen, hanem megfelelően kell kombinálni a dolgokat. ha pl valakinek kifejezetten a bőre csúnya, hibás, annak lehet, hogy drágább lesz a különleges termékek sora vagy akár a gyógyszertári krémek ára sem túl baráti(bioderma és társaik), de kétségkívül hatásosak. aki sikeresen megússza problémamentes bőrrel, annak egy jókora összege megmarad másra(akár sminkre, hajcuccokra...).
ha a ruházkodást nézzük, az szerintem már rég nem pénzkérdés, mert (kövezzetek meg), de turkálókban olyan isteni minőségű és akár márkás ruhákat is lehet fogni, hogy az összes plázás szhar hely elbújhat mellette...
a fodrászos érdekes dolog, mert szerintem sokat elkérhetnek, főleg ha valaki havi/heti rendszerességgel ellátogat egyhez... én 10 éve nem járok kb, szóval nekem ez nem téma. kozmetikusnál se voltam még, magamnak intézem itthon az arctisztítást, hajvágást és festést is, mindent, amit csak lehet.
nyilván ha valaki még ilyen extrákkal tolja, hogy műköröm meg minden, az is egy összeg havonta, szóval ez változó. kinek mi kell ahhoz, hogy jól érezze magát. van, akinek a világ összes kréme nem elég, az anyukám meg már elvan egy dove szappannal is és természetes olajokkal :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!