Körömrágás ellen jó ötlet az épített műköröm?
Nagyon régóta rágom a körmöm és nayon zavar, hogy ilyen ápolatlan de mindenféle próbálkozás ellenére képtelen vagyok abbahagyni. Ha csináltatok magamnak párszor műkörmöt akkor talán le tudok szokni mert azt nem tudom rágni. Ez jó ötlet? Az alatta lévő körmöm nem fog elvékonyodni? És amikor lenőtt, akkor hogy szedik le?
Köszönöm a válaszokat
17/L
De igen, a műköröm nagyon tönkreteszi a saját körmödet, nekem olyan volt utána, mint a papír. Ha le akarod szedetni, akkor csiszolóval le csiszolják (igazából ez árt neki a legtöbbet), ha viszont újat szeretnél, akkor ráépítenek.
Én körömrágás ellen nem ajánlom. Nem éri meg. Lehet leszoksz a körömrágásról, de utána ugyanolyan csutka f_szok lesznek, mint mikor rágtad, és hosszú hónapok, mire rendbe jönnek. Egyébként nincs bajom a műkörömmel, mert szép, csak az nem azért van, hogy leszoktassa az embert a körömrágásról. Ha nagyon akarod, egyébként a műkörmöt is le tudod rágni (igen, láttam már olyat).
Egyébként van egy osztálytársam akinek műkörme volt elég sokáig, és állandóan a szájában voltak az ujjai, ugyanúgy rágta a műkörmöt is.
Vannak ilyen körömgélek, olyan mint a lakk, de nagyon keserű, pont erre való cucc. Próbálj ilyet keresni szerintem :)
16 éves korom óta épített zselé körmeim vannak, semmi baja a körmömnek alatta, egészséges, nincs elvékonyodva.
Én is azért kértem, mert rágtam, nem bírtam leállni vele.
Ha pedig már nem akarod viselni, akkor lereszelik, és később, ha meggondolod magad, újraépítik neked majd.
1x szedettem le én is, amikor kimentem külföldre több hónapra (Erasmus), amikor hazajöttem, újra megcsináltattam. Ja és ezalatt az idő alatt nem rágtam.
29/N
Én 33 évesen, két éve tetettem fel megint műkörmöt, hogy végre talán abba tudom hagyni a körömrágást. Nekem nagyon bevált.
Mindenképpen zseléset kérj, mert a porcelán nagyon rugalmatlan, amikor az volt, hamar felvált a gyenge körömágyaimról, és azt emiatt lerágcsáltam/feszegettem róla. Körömrágósként szerintem tutod mire gondolok a rágáskényszerrel. Egyébként amikor a néha-néha műköröm próbálkozásaimat leszedték, nem éreztem nagy különbséget az alatta levő és a rágott körmöm miatt, mert alapból gyengék és vékonyak a körmeim, szóval számomra ez nem ellenérv.
Úgy érdemes, hogy először csak a körmödnek megfelelő hosszúságút csináltass, mert akkor nem lesz annyira szokatlan, és ahogy azzal nő, és töltik, lesz idővel hosszabb.
Ha a már megnőtt körmöm alatta van, akkor sajnos van, hogy elkezdem kirágcsálni alóla, ezért azt jobban szeretem, ha inkább építve van a már megszokott hosszra, akkor nincs mit kapirgálnom alatta.
A múltkor kipróbált egy rugalmasabb zselét a körmösöm, hogy ne levegősödjön fel a széle (szerencsére ez nekem alapból nem probléma, mert sokat fertőtlenítem a munkám miatt a kezemet), de az nem vált be, mert azért van, hogy észrevétlenül is a számba vándorol a körmöm, és mivel az rugalmasabb volt, többet is próbálgattam foggal, és kettőnek lerágtam a végét :(
A bőrt egyébként továbbra is rágcsálom a körmöm mellett, de nem veszélyes, szinte fel sem tűnik, meg már nem annyira kényszeres. Meg persze figyelek is, hogy ne tegyem tönkre a végre szép körmömet :)
Amit még észrevettem, hogy az amúgy megrövidült körömágyam (szerencsére véres csutkára sose rágtam a körmömet) kezd rendbejönni, és hosszabbodott is a műköröm alatt.
Szóval én csak ajánlani tudom, sokkal szebb így a kezem, nem kell dugdosnom, és nem hiszem, hogy valaha is meg fogok válni a műkörömtől. Nekem megéri 3-4 hetente azt az 5000 forintot, hogy szép legyen. Ezerszer inkább ez, mint a saját kis rövid, töredezett körmeim, amiről még a lakk is lepereg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!