Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » Mire jó egy drága óra?

Mire jó egy drága óra?

Figyelt kérdés

Nem okos órára gondolok természetesen, hiszen ott érthető az ár. Én már 10 000 Ft-ot se adnék egy óráért, de azt még megértem, ha valakinek ér ennyit. Mi értelme van viszont 50 000-ért, 100 000-ért vagy még több pénzért venni egy órát? Mivel tud többet? Miért éri meg ennyiért venni egy eszközt, ami mutatja az időt, ha a telefonomon is meg tudom nézni?

A kérdést az ihlette, hogy párom többször mondta, szeretne majd nekem valamilyen eseményre venni egy órát, de mindig csak annyit tudok rá reagálni, hogy ennyi pénzért sokkal érdekesebb/értelmesebb dolgot is lehet vásárolni.

2018. aug. 14. 16:02
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Nos, van egy 1 millió ft-os Omegám, 12 éve tökéletesen megvan, semmi baja és nagyon szép.
2018. aug. 14. 16:45
 2/8 anonim ***** válasza:
78%

Az ilyen típusú embereknek valóban semmi értelme sincs. Tudom mert az egyik haverom épp ilyen.

Ez olyan, hogy valaki vagy szereti az órákat vagy nem. Egy szép óra, a hozzá illő stílussal minden férfi megjelenésén dob, és sok nőnek is plusz ha adsz ilyesmire. Na nem ilyen Fossil meg Daniel Klein játékszerekre gondolok hanem egy valódi óramárkára (nem kell egyáltalán Omega meg Breitling legyen). Egy százezer forintos Zeppelin óra is ugyanolyan vonzó tud lenni a szemnek, nem beszélve arról, hogy igényességről tanúskodik ha van valami a csuklódon, ami nem egy gagyi karkötő. Nem véletlenül tartja a mondás is úgy, hogy a legszebb ékszer, amit egy férfi hordhat az a karóra!

Eddig ahány "komolyabb" nővel volt dolgom, mind megjegyezte az ismerkedés elején, hogy milyen szép órám van.

Szerintem ha nem utálod, hogy a kezeden van, és nem állandóan melegítőben járkálsz az utcán, hanem van egy férfias stílusod (egy jó szabású farmer, fehér póló kombó akár) máris megérné karórát hordj.

Személy szerint ki sem megyek az utcára valamilyen óra nélkül. Ha fehér ingbe vagyok akkor fekete bőrszíjas, fekete számlap színű óra, ha fekete ing akkor fehér számlap színű óra. Nekem eddig csak pozitív visszajelzéseim voltak az órákkal kapcsolatban. Szó nélkül szinte senki sem hagyja...

Mondjuk nekem ez az egyik hobbim, több százezer forint van már benne, van, hogy órára gyűjtögetek :D de egyszer az életben minden magát valamire tartó, igényes ember kellene vásároljon egyet.

2018. aug. 14. 17:16
 3/8 A kérdező kommentje:

Mentek a zöldek!

Röviden összefoglalva tehát csak arra való, hogy jól néz ki? Ez esetben egy prémium okosóra jobb választás, hiszen több funkciója van, mégis nagyon szép.

Mondjuk engem a divat sose hozott lázba, úgyhogy csak ezért nem vennék, sokkal jobban szeretem a hasznos cuccokat, pl. egy 3D nyomtatóért fáj most a szívem. :)

2018. aug. 14. 18:23
 4/8 anonim ***** válasza:
Életérzés. Befektetés. Szép, jó ránézni. Hozzáad a megjelenéshez. Eleganciát és ízlést sugall.
2018. aug. 14. 18:46
 5/8 anonim ***** válasza:

Kinek mik a prioritásai. Nekem a nyomtatóm évek óta porosodik a polcon. Kifogyott belőle a tinta, sajnálok pénzt kiadni a megtöltésért... Míg egy órára nem sajnálok 150 ezreket. Ha neked a nyomtató most az álmod, akkor persze, azt vedd meg. Az óra ráér, csak leírtam, hogy tudd, hogy hátrányod nem lesz belőle.

Ezt az okosórásdit én nem tartom semmire. Olyan értéket mint egy neves, igényes kronográf soha nem fog nyújtani, csupán divatholmi ez is.

Céleszköznek kitűnő, de a klasszikus értelemben vett órához nem lehet hasonlítani.

Nézd meg 2018-ban hány fontos, híres ember hord ilyesmit... Mindegyikőjük csuklóján hagyományos karóra van, még a divatguru, ultramodern Lewis Hamilton is a paddockban, komolyabb eseményeken olyan stílusú IWC órákat hord, ami kinéz 100 évesnek. Öltönnyel egy Apple watchot el sem tudnék képzelni...

Vehetsz nyugodtan, de annak nem sok "értéke" van, nem az anyagi aspektusát nézve a dolognak persze.

2-es voltam.

2018. aug. 14. 18:57
 6/8 A kérdező kommentje:
Nem épp ilyen okosórára gondoltam, hanem olyanra, ami analóg kijelzős, ugyan úgy néz ki, mint egy rendes óra, csak tele van érzékelővel. Egyébként az, hogy ilyen olyan híres ember miket hord, az aztán nekem nem nyom a lantba. Én világ életemben turkálóból és kínai üzletből öltözködtem. Megtehetném bőven, hogy nagyobb márkákat veszek, de műszaki emberként inkább csak azt figyelem, hogy "mi mire jó". Tényleg azt hittem, hogy a drágább órák valamivel többet tudnak, csak valahogy nem sikerült megtalálnom eddig, hogy mivel. Így nálam a 100 ezer forintos óra ugyan az marad, mint a 2000 forintos kínai, csak ezt nem sajnálom lecserélni, ha 2 hónap alatt megunom. :)
2018. aug. 14. 20:03
 7/8 anonim ***** válasza:

A drága órák nem véletlenül drága órák. Rolex, Omega, Doxa, satöbbi. Egyrészt meg van a feelingje(valamint vagánykodhatsz vele), ami a legkevesebb, ennyi pénzért. A tiszta arany és ezüst órák fertőtlenítenek(ahogy maga a nyers arany és ezüst is) és nem rozsdásodnak. Beviheted a vízbe, teljesen vízálló, bármennyi ideig bírja. A Rolex Yachtmaster ha jól tudom tengerészeknek és hajósoknak van, ahogy a neve is mutatja. Sok egyéb hajós funkció mellett 100méterig bírja a víz alatt(a Yachtmaster 2), de ezt nem úgy kell elképzelni, mint a 10.000 forintos műanyag Casio-t, hogy bemegyek a Balatonba és ha 1 óránál többet vagyok bent, akkor beázik és abban reménykedek, hogyha egy napig pihentetem, akkor hátha kijön belőle a víz és újra fog működni. Nem. Ez tényleg bírja a 100 métert és csinálhatsz benne bármit. Szörf, Jet Ski, stb. Valamint a drágább óráknál az örök garancia és elég kecsegtető. :)

17/F

2018. aug. 15. 15:24
 8/8 anonim válasza:

Nem kimondottan csak az idő kijelzése a célja.

Miért egy nyakláncnak mi célja ? Semmi. Ékszer.

Az óra is egy ékszernek tekinthető sok esetben.

Van akinek 20 ezer ft os nyaklánc lóg a nyakába de valakinek 1 milliós.

De mindkettő csak egy nyaklánc még annyi értelme sincs mint az órának mert az legalább mutatja az időt.

Lényeg: egy öltözet része egy stílus része. Felesleges ezt nagy vitára vinni, aki nem érti az úgysem fogja. De általában ha megnéztek egy egy üzletembert vagy magas beosztásu embert azokon mindegyik ott lesz a karóra.

Erről ennyit.

Elegancia.

máj. 24. 19:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!