Miért hiszik ezt az emberek?
Ha belegondolsz mivel tolja őket minden egyes média? "Mert megérdemled!" és társaik. Azt sulykolják a lányokba/nőkbe fiatal koruktól, hogy ők ha nem is istenek de minimum félistenek akik lába előtt hever az világ. Ők különlegesek, nekik jár a megbecsülés, bók, figyelem. Stbstb.
Nem csoda, hogy ha sokat hallják el is hiszik. És ez igaz a férfiakra és a nőkre egyaránt.
Valahogy a tisztelet, az alázat, az odaadás már nem menő a mai világban.
Ez érdekes, mert én úgy tapasztaltam, hogy inkább fordítva van. A legtöbben sokkal rosszabbnak látják magukat, mint amilyenek. Sokaknak vannak önértékelési problémáik.
A hízelgéstől meg azért csábulnak el könnyen, mert nagyon sok ember magányos és ki van éhezve a szeretetre, akár csak egy jó szóra is.
Na meg ugye sok lány azt hiszi, hogy ha lefekszik egy fiúval, akkor valóban közelebb kerülnek egymáshoz és tényleg együtt is fognak maradni.
"a társadalomnak van egy átlag véleménye"
Tudod, az átlaggal mi a baj? Hogy az csak egy számított matematikai középértéket ad. Ha Julcsa néni 40 ezer forintot keres, Mészáros Lőrinc meg 1 milliárdot havonta, akkor átlagban mindkettejük havi fél milliárdot keres. Holott ettől mindkettejük nagyon távol áll, csak épp ellenkező irányban.
A kérdésre rávetítve: ha Bélának a 90 kilós, 160 magas nők tetszenek, Józsinak meg a 180 centis, 50 kilós hölgyek, akkor átlagban nekik a 70 kilós, 170 centis nők jönnek be. A valóság meg az, hogy az "átlag" lehet, hogy egyiküknek sem tetszene. Na, ez a baj az átlaggal.
Egyébként pedig örülök, hogy mindent mindenkinél jobban tudsz, még azt is, hogy kinek mi tetszik. De akárhogy is fáj: nem mindenkinek olyan az ízlése, mint neked. (Szerencsére.) A tapasztalatom meg azt mutatja, hogy bőven több rajongója van a teltebb idomoknak, mint "ezerből 5". Csak az én ismerősi körömben több, mint 5 olyan férfi van, akiknek a Palvin Barbara-féle (egyébként nagy kezdőbetűvel írandó) alkatnál egy 5-10 kilóval teltebb idomok tetszenek. De persze, szerinted ők igénytelen, beteg állatok, mert más tetszik, mint neked. Elárulom: nem velük van a baj. ;)
De tudod, ha mondjuk álmaim nője ezerből csak 5 embernek tetszik, teszek én rá magasról, ha abban az ötben ott vagyok. Na, erre mondják, hogy szubjektív. Lehet előhozakodni mindenféle semmitmondó (és nagyrészt kitalált) statisztikákkal, de attól, mert valaki a férfiak 48%-ának tetszik, semmivel nem lesz jobb, mint az, aki mondjuk csak a 30%-uknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!