Ajak (karika) piercing hátrányok vs előnyök?
1. Erre gondoltam.
2. Mert? Egy lányon is pont annyira jól ki tud nézni, mint egy srácon.
Hm, lássuk vagy. Előnynek mit lehetne írni? A semmihez képest annyi előnye van, amennyire te szeretnéd hordani.
Hátrányok... sajnos abból van pár, bár lehet minimalizálni őket odafigyeléssel.
Hátránya, hogy karika esetén játszol vele, ami cseszi a fogakat, azon a zománcot. Patkó esetén dettó. Talpas esetben a talp idő után koptatja, de nem a zománcot, hanem az ínyt. Ez hosszú idő, legalább 3-5 év, mire észreveszed.
Hátrány még, hogy ha valamibe beleakad, és megrántod, piszkosul tud fájni. A gyógyulás annyira nem macerás, csóknál sem zavar, viszont ha nem figyelsz oda rá rendesen a gyógyulási időben, akkor nagyon szépen be tud gyulladni, ami semmi jót nem ígér...
Minimalizálni ezeket úgy lehet, hogy fog és szájápolást előtérbe rakod, illetve a gyógyulási idő alatt nagyon odafigyelsz rá.
Elsőnek jobb talpassal kezdeni, karikával lassabb a gyógyulás, illetve, ha nagyobb karikát raknak bele a feldagadás miatt, az később zavarni fog, amikor már normál méretűre összemegy a szövet (kisebb karikánál meg nagyon húzná a lyukat, ami deformitáshoz vezet illetve még rendkívül lassan gyógyulna). Amennyiben tudsz valami fémallergiádról, úgy titán anyagú ékszerrel kérd.
Később praktikus, ha talpas esetén szilikon végűt használsz és kellően rövidet. A hosszabb szár cseszi szét az ínyt. Karika esetén titán maradhat anyagnak, viszont azt célszerű (legalábbis az elsőt) ott helyben kérni, a te szádhoz igazítva a méretet. (Sok helyen kicserélik a gyógyulási idő után a talpasat karikára, ha visszamész hozzájuk.)
Nekem viszonylag gyorsan gyógyult 3-4 hét alatt, belülről phlogosol oldattal öblögettem, míg kintről folyékony betadinnal ecseteltem. Phlogosolt már nem lehet kapni, helyette a Corsodyl is tökéletes. Illetve kívülről az Octenisept jobb rá. (folyadék/spray)
Sima egyszerű szárassal szúrták, azt mondta a srác aki szúrta, hogy gyorsabban és könnyebben gyógyul. A logikát nem tudom miért... :D
Volt karika és patkó is mikor cseréltem. Engem zavart a karika, hogy mindenhez hozzá ért, fémes hangot adott ki.
A patkó pedig a párom zavarta, hegyes volt a vége. Elvileg bökött mikor puszit adtam. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!