Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » Ajak (karika) piercing hátrány...

Ajak (karika) piercing hátrányok vs előnyök?

Figyelt kérdés
Most fogok ajak piercinget szúratni karikával, ez lesz az első. Egy ajak piercingnek milyen hátrányai lehetnek? Elsőre tényleg ne karikát? (Direkt nagyobbat, ha feldagadna az ajkam.) Saját tapasztalatok?

2018. júl. 30. 06:02
 1/6 anonim ***** válasza:
Nekem sokáig volt, én szerettem. Arra viszont számíts, hogy ha majd egyszer megunod és kiveszed, a helye meg fog maradni.
2018. júl. 30. 07:34
 2/6 anonim ***** válasza:
19%
Remélem nem vagy lány
2018. júl. 30. 15:19
 3/6 A kérdező kommentje:

1. Erre gondoltam.

2. Mert? Egy lányon is pont annyira jól ki tud nézni, mint egy srácon.

2018. júl. 31. 05:17
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Hm, lássuk vagy. Előnynek mit lehetne írni? A semmihez képest annyi előnye van, amennyire te szeretnéd hordani.

Hátrányok... sajnos abból van pár, bár lehet minimalizálni őket odafigyeléssel.

Hátránya, hogy karika esetén játszol vele, ami cseszi a fogakat, azon a zománcot. Patkó esetén dettó. Talpas esetben a talp idő után koptatja, de nem a zománcot, hanem az ínyt. Ez hosszú idő, legalább 3-5 év, mire észreveszed.

Hátrány még, hogy ha valamibe beleakad, és megrántod, piszkosul tud fájni. A gyógyulás annyira nem macerás, csóknál sem zavar, viszont ha nem figyelsz oda rá rendesen a gyógyulási időben, akkor nagyon szépen be tud gyulladni, ami semmi jót nem ígér...

Minimalizálni ezeket úgy lehet, hogy fog és szájápolást előtérbe rakod, illetve a gyógyulási idő alatt nagyon odafigyelsz rá.

Elsőnek jobb talpassal kezdeni, karikával lassabb a gyógyulás, illetve, ha nagyobb karikát raknak bele a feldagadás miatt, az később zavarni fog, amikor már normál méretűre összemegy a szövet (kisebb karikánál meg nagyon húzná a lyukat, ami deformitáshoz vezet illetve még rendkívül lassan gyógyulna). Amennyiben tudsz valami fémallergiádról, úgy titán anyagú ékszerrel kérd.

Később praktikus, ha talpas esetén szilikon végűt használsz és kellően rövidet. A hosszabb szár cseszi szét az ínyt. Karika esetén titán maradhat anyagnak, viszont azt célszerű (legalábbis az elsőt) ott helyben kérni, a te szádhoz igazítva a méretet. (Sok helyen kicserélik a gyógyulási idő után a talpasat karikára, ha visszamész hozzájuk.)

Nekem viszonylag gyorsan gyógyult 3-4 hét alatt, belülről phlogosol oldattal öblögettem, míg kintről folyékony betadinnal ecseteltem. Phlogosolt már nem lehet kapni, helyette a Corsodyl is tökéletes. Illetve kívülről az Octenisept jobb rá. (folyadék/spray)

2018. júl. 31. 06:49
 5/6 anonim ***** válasza:
6%
Hat ne haragudj de szerintem undorito az ajakpiercing lanyon, mint valami cigany...:D
2018. júl. 31. 13:00
 6/6 anonim ***** válasza:

Sima egyszerű szárassal szúrták, azt mondta a srác aki szúrta, hogy gyorsabban és könnyebben gyógyul. A logikát nem tudom miért... :D

Volt karika és patkó is mikor cseréltem. Engem zavart a karika, hogy mindenhez hozzá ért, fémes hangot adott ki.

A patkó pedig a párom zavarta, hegyes volt a vége. Elvileg bökött mikor puszit adtam. :D

2018. aug. 2. 20:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!