Szerintetek egy orvosnak/orvostanhallgatónak mennyire hátrányos egy orrpiercing?
Rengeteg egyetemi hallgatónak és fiatalnak van, valószínűleg a szaktársaid között is lesz ilyen. Egyetem alatt szerintem nem jelent hátrányt. Ha van olyan öreg besavanyodott prof aki emiatt kekeckedik, buktat, az ugyanúgy meghúzna azért is mert kék a szemed, szőke a hajad, túl alacsony vagy, az épp ugráltatott doktorandusza elcukrozta a kávéját stb. Orvosként már lehet probléma, de addig még annyi évig egyetemre fogsz járni, hogy lehet az alatt meg is unod, vagy már nem tetszik. Addig szerintem bőven megéri megcsináltatni. Ha a munkádban már probléma, legfejjebb kiveszed, és másnap már meg nem mondja senki, hogy ott volt.
Én diszkrétebb darabot, kis pöttyöt vagy nagyon vékony karikát választanék. Már csak azért is, mert minél vékonyabb, annál kevésbé fog látszani a helye ha egyszer ki kell venned.
Nekem volt több orrpiercinges és tetovált kollégám orvosin, de vizsgára mindig kiszedték a piercinget és olyan ruhában jöttek, amivel eltakarták a tetkókat. Mondjuk nálunk mindenki rettegett, mert olyan szórások voltak és elég szigorú profok, hogy nem mertünk kockáztatni. Eleve a nőkkel kicsit lekezelően bántak pl. mindig emlékeztettek, hogy ne válasszunk olyan irányt, ami sokáig tart - sebészet, traumatológia stb. , mert mi majd gyereket fogunk szülni ....
Nekem nincs piercingem, de volt, hogy vizsgán a prof a kiejtésemen akadt fel (külföldön tanultam) és utána egy fél órát faggatott, hogy miért ott tanulok. Persze, ha nagyon feltűnő vagy pl. rengeteg piercing, akkor előadásokon jobban megjegyez magának a prof és ha később nem jársz előadásra, az biztos feltűnik majd neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!