Otthon megtanulni műkörmözni? Megéri?
Figyelt kérdés
Sziasztok! 16 éves lány vagyok, szeretnék megtanulni műkörmözni. Sajnos minden OKJ képzés, vagy ami műkörmös végzettséget ad, 18 év felett lehetséges. Szerintem szépen tudok lakkozni, magamnak csináltam sokáig géllakott, most épített zselés körmöm van, és annyira nem bonyolult megcsinálni, -legalábbis nem tűnik annak- és mivel jó a kézügyességem kipróbálnám, jól jönne egy kis extra pénz, mert ennyi idősen még olyan diákmunkát sem nagyon kapok ami nem megalázó, hostessnek is 18 felett mehetnék, szóval azt találtam ki hogy körmöznék. Tudom, hogy drága az alapfelszerelés, meg zselék, stb meg amíg belejövök, de lenne értelme? Persze amint betöltöm a 18at elvégezném a rendes képzést is. Most van egy kis spórolt pénzem, amiből talán el tudom kezdeni. Nem sumákolni szeretnék, csak egy kis pénzt keresni, mert nem várhatom el a szüleimtől hogy folyamatosan támogassanak. Van olyan köztetek aki otthon tanulta? Vagy mindenképpen felejtős?2018. ápr. 14. 16:42
1/3 anonim válasza:
Szia!
Az a baj, hogy minden munka felelősséggel jár. Ha valakinek csinálsz műkörmöt, és begombásodik alatta, akkor elővehetnek, és szerintem ciki, ha nincs műkörmös szakképzettséged hivatalosan.
A diákmunkák megalázóságáról a hostesskedéssel összevetve nekem más a véleményem, de ez a te dolgod, nem szólok bele.
2/3 anonim válasza:
Csinálj valami gagyi tanfolyamot:) biztos lesz 100-200 ezer forintért és akkor legalább nem vehetnek elő hivatalosan hogy nincs papírod:)
Amúgy pedig alapból be kell rá ruházni 100-200 ezer forintot hogy elkezdj dolgozni. 2 színnel elég kevés a választék és emellé pár gép is kellene :)
3/3 A kérdező kommentje:
Első, a hostesskedést nem tartom gagyinak, az nagyon is tetszik, de nem mehetek 18 alatt. A többi pedig nagyon kemény fizikai munka, amit lány létemre nem tudnék hosszú tévon végezni...szórólapozni 3x voltam, de úgy kerültek el az emberek, mintha leprám lett volna, na ezt találtam megalázónak..és hogy mindezt 400ft-os órabérrel.
2018. ápr. 14. 17:01
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!