Kozmetikum függőként spórolni a drága darabokra?
Sziasztok.
18 éves vagyok és függök a kozmetikumoktól. Kevés a helyem, úgyhogy nincs minden sarkon egy sampon vagy egy arclemosó, de tény, ami tény, van egy pár.
Pénzügyileg sem vészes a helyzet, de azért már érzem, hogy fogy a megtakarításom.
De lelkileg nagyon megterhelő. Általában sok olcsóbb terméket veszek, mert nem akarok annyit költeni. Ezért állandó stresszben vagyok, hogy vajon a hőn áhitott darab kijön-e annyi pénzből, amennyit rászánok. Folyton azon kattogok, hogy hogyan lehet minél kevesebb pénzből minél több dolgot venni.
A keresési előzményeim pedig 110%-ban imternetes kozmetikumokat áruló webáruházak, terméktesztek. Hiába próbálom korlátozni ezeknek az oldalaknak a nézegetését, nem megy. Ez pedig nagyon megterhelő lelkileg. Van valami praktikátok, hogy ne gondoljak MINDIG a szépség(ápolás)ra?
Viszont szeptemberben egyetemre megyek, ahova kell a pénz, ezért dolgozni szeretnék a nyáron. Azt az összeget, ami nem az egyetemre kell, de nem is a megtakarítás borítékba, azt végre minőségi kozmetikumokra költeném, amik tovább kitartanak. Ahhoz viszont spórolni kellene, ami nekem a fennt említett példa okán indokoltan nem megy. Van esetleg bevált spórolási tippetek?
En is most sporolok, es en is rettenetesen sokat koltottem kozmetikuomkra, de azert ennyire nem voltam megszallva veluk.
Gondolj az egyetemre, es rendezd el a fejedben, hogy melyik a fontosabb: az arcod vagy az, hogy legyen egy munkahelyed a kesobbiekben? Es ha jo szakot valasztasz, akkor annyi kozmetikumot tudsz majd venni felnottkorodban, amennyit csak akarsz😂
Ha tényleg ennyire rá vagy kattanva a dologra ott már gond van, lehet nem ártana egy pszichológus. Én is imádom a sminktermékeket, de nem ezen kattogok 0-24-ben.
Megéri inkább spórolni 1-1 jobb termékre, ami sokáig kitart mint mondjuk egy szemfestékpaletta, bronzosító, pirosító esetleg sminkecsetekre. De gyorsan fogyó sminktermékekből vagy amit gyakran kell cserélni abból én feleslegesnek tartom a nagyon drágát, ha nincs olyan állandó kereseted hogy azt mindig újra tudd venni. Pl szempillaspirált, korrektort, púdert, ceruzákat én néhány havonta veszek újat mert gyorsan fogynak, ilyenekből jó a catrice, trend it up vagy essence is, a legtöbb termékük 2 ezer Ft alatt van és ezek CF márkák is, nem kísérleteznek állatokon. Viszont a néhány szemfesték palettám mind 10.000 Ft fölött van, de van amelyik évek óta megvan már és még mindig van benne bőven por, a viszonylag újaknál meg napi használat mellett se látni, hogy fogyna belőle. Ilyenekbe szeretek fektetni. Pirosítóm is most fogy el, mikor több mint 4 éve használom, habár MAC-es amit biztos nem veszek újra amíg nem CF. Olcsóbb termékeknél könnyű spórolni, gyakran akciózzák őket, rossmannban 10%-os kupon is van, dm-nek meg az active beuty programjában lehet jó akciókat kifogni. Drágább termékeknél ezt nehezebb kifogni (ha a drága alatt pl Kat Von D palettáea gondolsz és nem a L'Oréalra), de a Sephora oldalán vannak időnként jó termékek a sales fül alatt. Vagy talán még a pinkpanda ahol vannak drágább sminkek olcsóbban, de erre nem teszem a nyakam, csak hallottam róla, de nem próbáltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!