Mennyire normális, hogy kb.10hónap után még mindig elég érzékeny a heliy piercingem? Ha kicsit jobban ráfekszek vagy megnyomom akkor a mai napig fáj. El fog ez valamikor múlni?
Ápoltam rendesen, kentem minden nap 2x és borogattam kamillateával is.
Szúrták
mivel kented?
mert a kamilla nem gyógyszer, sőt...
Szia!
Porcos ékszerek esetén a teljes gyógyulási idő 2 évig is húzódhat. A gyógyulási idő alatt elsőnek naponta 4-5 alkalommal (legalább 2 hónapig), majd utána naponta 2-3 alkalommal érdemes kezelni Octenisept (Schülke gyártja) nevű FOLYADÉKKAL. Krémek, gélek, kenőcsöket teljesen egészében el kell felejteni. Dudoros kinövés esetén Octenisept helyett patikai hidrogén-peroxid oldattal kell kezelni 3-4 héten át.
Kezdő ékszernek mindenképpen titánból készült javaslott, lehetőleg duplagolyós barbell típusú.
Ha nem ilyened van, akkor cseréltesd ki. Illetve a kezelést is módosítsd a fent leírtak alapján.
Tragus is hasonló, bár kicsit macerásabb a szellőztetése miatt, illetve a fülhallgató miatt.
Helix jobban gyógyul, könnyebb kezelni. Érdemes minden testékszerhez fültisztítő pálcikát használni és nem puszta kézzel piszálni. Persze érdemes még jó pár dolgot betartani. Ezek között ott az 1 hónapos szoli, szauna, strand, uszoda..stb vizes helyek kerülése, kiáztatás kerülése, kozmetikumok, vegyszerek kerülése..stb.
Minél jobban kezeled és odafigyelsz rá, annál hamarabb gyógyul meg. Esetenként újra-újra visszatérhet egy kisebb gyulladás, ezt az általában a szárra feltekerő hajszálak okozzák. A gyógyulási idő alatt havota 1x érdemes kiszedni az ékszert, alaposan letisztogatni, majd óvatosan visszahelyezni. Ha egyedül nem megy, kérj segítséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!