A fémszíjas órák nyáron nem forrósodnak fel? Illetve télen nem hülnek nagyon le?
Abszolút nem, egyik sem, a bőröd hőmérsékletét veszi fel nagyon rövid idő alatt. Természetesen ha kint hagyod a tűző napon vagy a jégen, akkor fel tud forrósodni, ill. le tud hűlni, de ilyet úgyse csinálnál vele... vagy ha mégis, pár másodperc alatt visszaáll a kezed hőmérsékletére (és reménykedhetsz, hogy egyéb baja nem lett az órának, mert ha igen, akkor a hőmérséklete lesz a legkisebb bajod).
Ami az izzadást illeti: pont ugyanannyira fogsz izzadni alatta, mint bármilyen más szíj alatt, a különbség annyi, hogy a fém szíj nem fogja beszívni a nedvességet, így szagtalan és higiénikus marad minden körülmények között, ami egy bőr vagy textil szíjról nem mondható el. Én nagyon izzadós vagyok, így nekem szóba se jöhet más szíj, csakis fém. Ha már nagyon aláizzadtam, csak leveszem, megtörlöm a csukómat, visszaveszem a kellemesen hűvös fémet, és megint jó pár óráig nem kell gondolnom rá. Ugyanilyen ok miatt jó nagyon a fém szíj rendszeres úszóknak is, ha úszás közben nem akarják levenni az órát (engem egyéb okból zavar, ezért általában leveszem, de ha nem, akkor ilyenkor is nagyon jól jön a fém szíj. Hegymászókról nem tudok nyilatkozni, de szerintem köztük is van, aki fémszíjasat hord mászás közben is. Egyetlen hátránya a fém szíjnak, hogy a csat egy idő után kilazulhat, de egy órás ezen is tud segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!