Miért van az hogy szerintem szép vagyok de mások szerint nem?
A szépség relatív tudom hogy nem lehetek mindenki szerint szép , de akárkit is megkérdezek hogy szerinte szép vagyok-e mindenki húzza a száját,vagyha ki akarok tenni egy képet és véleményt kérek egyből mindenki leszavazza ,még a saját anyám is azzal jön hogy "majd szép leszel ne aggódj" de akkor mi bennem a hiba? 160cm kb , vékony, járók edzeni , aranybarna haj(mellig ér) nagy barna szemek. Vannak pattanásaim amit ha úgy van elfedek , de különösebben nem zavarnak. Sokszor sírtam ez miatt , nagyon szar érzés mert ha belenèzek a tukorbe szépnek találom magam , tetszik az alakom is , de ez mind mehet a levesbe ha mások szerint nem vagyok szép... és mindenki azt mondja hogy legyen önbizalmam de így hogy?
14/l
Nemrég (egy-két évvel ezelőtt) készült egy kutatás, ami arról szólt, hogy az ember miért látja magát szebbnek. A kutatás kimutatta, hogy az emberek átlagosan ötször szebbnek látják magukat, mint amilyenek valójában. Így a saját véleményed egy ilyen helyzetben nem számít...mérvadónak.
A tudományos fogalom pedig úgy hangzik, hogy azt tartjuk szépnek, akinek az arca minél közelebb van az aranymetszéshez.
"A kutatás kimutatta, hogy az emberek átlagosan ötször szebbnek látják magukat, mint amilyenek valójában."
Nemááár, így is brutálisan ocsmánynak látom magam :(
Múltkor felszállt a buszra egy osztály, vélhetően 13-14 éves diákokból álló kis csapat. Elképesztő, de szörnyen ronda volt mind. Nem azért, mert igénytelenek lettek volna, csak egyszerűen látszott, hogy még nem teljesen kifejlett "példányokról" van szó, ami a csoportosulásuk végett még szembetűnőbb volt. Aránytalan, hosszú végtagjaik, lomha mozgásuk leginkább yetit idézett, a pattanásos bőr, néhol csálé fogazat pedig a Szörnyecskék c. filmre emlékeztetett. Elképedtem, mert valószínűleg ezen mind átesünk, ugyanakkor szerencsére lelki problémáink ebben az időszakban lekötnek minket annyira, hogy a külsőnkkel kapcsolatban legfeljebb az egy-egy, menzesz előtt homlokunk közepén megjelenő dudor foglalkoztat. De hogy egy szülő mit élhet át ilyenkor, azt még el sem tudom képzelni. Valószínűleg valami olyasmit gondolhatnak, hogy az ő kedves, pici babájukat megszállta egy démon, és most kitörni készül :D
Tényleg nem kell aggódni, néhány év és minden rendeződik. Addig meg még itt-ott lesz egy kis babaháj, testszag és esetlenség.
A környezeted hozzáállását ettől függetlenül nem értem, azért ha valakivel jó a kapcsolatod, akkor az csak nem lesz olyan kegyetlenül őszinte, hogy rusnyának titulál. (Még ha nem is tartok valakit szépnek, akkor se fogom ezzel bántani, nem?)
Szerintem nem kellene annyit gondolkodnod a külsődön, tudod, az folyton változik, öregszik és leépül a tested egy idő után. Inkább alkoss valami maradandót. Bármi, amit te hozol létre, az megismételhetetlen és értékes. Ebből építsd az önbizalmad.
Ha akarsz küldj képet.
(én is 14 éves lány vagyok,nem valami ped0fil)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!