Van külön olyan szakma, ahol csak hajak készítésével foglalkozik valaki? Ezalatt azt értem, hogy nem fodrász, aki hajakat vág, hanem esküvői hajat, alkalmi hajakat csinál (konty, fonat)? Ha igen, mi a megnevezése és van rá külön képzés?
Szia!
Engem is ugyanez erdekel! Nem a fodrászkodás, hanem hogy hajat fonni, kontyot készíteni stb....ha gondolod irj privátban
Ja és hány éves vagy?
13/L
Nem külön szakma. De ha nem tanulod ki a fodrász szakmát, akkor nem is tudsz alkalmi frizurákat készíteni.
Estélyi ruhát is csak az tud varrni, akinek, varrónői képesítése van és tud kötényt is varrni.
Van a fordászatnak egy "alfaja" a hajszobrászat, de ennek is az alapja a fodrászat és nem csak kontyok, fonatokkal dolgoznak.
Vágni festeni igen is KELL tudni bizonyos kontyokhoz stb hez is!
Ha csak azt akarod csinálni, amit említettél: Otthon a 4 fal közt ismerősöknek csinálgathatod, mint hobbit. (vagy parókát venni)
Magamnak és pár ismerősömnek én csinálom a haját. Vágástól a festésig.
Magamnak 10 éve az összes fazont.
Fodrász akartam lenni eleinte, de rájöttem nem az én világom.
(mondjuk sok művészeti ághoz is értek, művészeti suliba jártam - nem csak a saját szakmámat tanulgattam. Amikor csak tehettem előbb végeztem a kiadott feladattal és mentem másik szakosokhoz át)
Jelenleg 3D modellezést tanulom, ismim pedig, aki tanít ki is tudja nyomtatni 3D ben.
Szerintem gondold át mennyire akarod az adott témát s mellette tájékozódj mi minden van még. Fiatal tizenéves lehetsz.
Nagyon sok minden nem úgy van, ahogy fiatal álmodozóként gondoljuk/gondoltuk. :)
24/N
Ruhatervezőin tanultam s igen igaza van a kommentelőnek.
Megfelelő szakmai alap nélkül a kivitelezést tudod hogyan hívják?
Hobbinak.
Ahogy a grafikához,rajzoláshoz is kellenek alapok. Még ha utálod is!
3éven át olyanokat kellett rajzolnom, amiket utáltam és számat húzva kezdtem neki. (kockák, téglalapok, hengerek, drapéria -> jött a csontváz stb amikhez meg anatómiát tanultunk, ez mellett ábrázoló geometria.)
Térbeli látásom és arány érzékem jó volt már akkor is, de ezek az alapok nélkül nem fejlődtem volna erre a szintre ahol most tartok.
Ahogy a 3D modellezés se olyan, hogy hasamra ütök és csinálom, kell tudni hozzá:
Idegen nyelv, matek, áb.geometria, nah meg fejben a térbeli feltérképezés. Aztán még lesz a modell mozgásának kivitelezése (kis fizika)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!