Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » Meddig lehet még ezt művelni...

Meddig lehet még ezt művelni a Földön?

Figyelt kérdés
Ma hallottam, a "kék bolygó" című műsorban ahol arról beszéltek, hogy megállapítást nyert az: a második legszennyezőbb tényező a Földön a divat! Ehhez mit szóltok? Gondolom, lesz fafejű válaszoló is!

2017. szept. 5. 17:05
 1/8 anonim ***** válasza:
Igaznak vélem.
2017. szept. 5. 17:18
 2/8 anonim ***** válasza:
Nem hinném hogy mostanában pozitív változás történne ilyen terén, sőt. Egyik nap olvastam hogy kifejlesztettek egy robotot ami 10 vagy 15x annyi ruhát varr meg mint egy bangladesi munkás.
2017. szept. 5. 17:24
 3/8 A kérdező kommentje:
Nagy árat kell majd a kivagyiságért fizetni!
2017. szept. 5. 18:01
 4/8 anonim ***** válasza:
Kettes 17x gyorsabban varr mint egy munkás!
2017. szept. 5. 18:48
 5/8 anonim ***** válasza:

eddig is tudtam ezt, már sajnos régóta ez a helyzet. kérdező, és te mit teszel ez ellen? a te ruháid is nagy valószínűséggel szennyezőek.

teljes paradigmaváltás kellene egyébként, mert a fast fashion tarthatatlan, 1500 forintért vehetek ruhákat, a kollekciók szinte hetente váltják egymást, a ruhák minősége pedig egyre silányabb. a ruhák leginkább műanyagból készülnek, amik soká bomlanak le, kémiai anyagokat használva színezik őket, ha pedig pamutot vagy állati eredetű ruhát veszünk, annak az előállítása meg rengeteg vizet igényel. és akkor nem is beszéltünk még a kidobott ruhákról és a munkások körülményeiről. én próbálok ebből a mókuskerékből kiszállni, de az az igazság, hogy nincs pénzem magyar divattervező etikusan előállított ruháit megvenni, ahol egy póló vagy szoknya 25-30 ezer forintnál kezdődik, bármennyire is szeretném. bár azt vettem észre, sok jó mozgalom született az utóbbi években válaszul (capsule wardrobe, vintage/turis ruhák vásárlása, minimalizmus), de sajnos azok, akik a törzsvásárlói pld. a Zarának vagy a H&M-nek, azokat nem érdekli.

2017. szept. 5. 19:21
 6/8 A kérdező kommentje:
Vannak 15-20 éve hordott ruháim! Csak akkor és azt veszem meg, ani valóban szükséges!! A divat nem érdekel!!!
2017. szept. 5. 19:38
 7/8 anonim ***** válasza:
Dee jooo ilyeneket olvasni!!! Elsemhiszitek milyen jo, hogy vannak ilyen gondolkozással mások is!
2017. szept. 6. 07:22
 8/8 A kérdező kommentje:
Sajnos a legtöbben a Földön felelőtlenül élnek! Azt hiszik, nem lesz semmi következménye a tudatlan felfogásuknak! Pedig bizony: ki, mint vet, úgy arat a létezés minden szintjén!!
2017. szept. 6. 09:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!