Meddig lehet még ezt művelni a Földön?

eddig is tudtam ezt, már sajnos régóta ez a helyzet. kérdező, és te mit teszel ez ellen? a te ruháid is nagy valószínűséggel szennyezőek.
teljes paradigmaváltás kellene egyébként, mert a fast fashion tarthatatlan, 1500 forintért vehetek ruhákat, a kollekciók szinte hetente váltják egymást, a ruhák minősége pedig egyre silányabb. a ruhák leginkább műanyagból készülnek, amik soká bomlanak le, kémiai anyagokat használva színezik őket, ha pedig pamutot vagy állati eredetű ruhát veszünk, annak az előállítása meg rengeteg vizet igényel. és akkor nem is beszéltünk még a kidobott ruhákról és a munkások körülményeiről. én próbálok ebből a mókuskerékből kiszállni, de az az igazság, hogy nincs pénzem magyar divattervező etikusan előállított ruháit megvenni, ahol egy póló vagy szoknya 25-30 ezer forintnál kezdődik, bármennyire is szeretném. bár azt vettem észre, sok jó mozgalom született az utóbbi években válaszul (capsule wardrobe, vintage/turis ruhák vásárlása, minimalizmus), de sajnos azok, akik a törzsvásárlói pld. a Zarának vagy a H&M-nek, azokat nem érdekli.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!