Miért nem tudják az emberek elfogadni magukat?
Csomó szépség hiba van, esetleges máshogy álló fog, máshogy álló fűl szem orr stb.
Miért olyan nehéz az embereknek elfogadni ezeket a hibákat?
Egyszerűen ő olyan egyedi, más, különleges.
Nekem rengeteg szépség hibám van de semmi pénzért nem változtatnék magamon én ilyen vagyok ilyen egyedi, különleges
Mert mindig van egy ideál akihez az emberek hasonlítani akarnak. Meg, ha jobban megnézed az embereknek soha nem jó semmi, mindig máshogy akarnak kinézni: megváltoztatják a hajukat, bőrszínüket, alakjukat, stb.-t.
( Bár az alakommal jó magam is sokat küzdök)
Mert minden kornak megvan a szépségideálja, vagyis amit a többség szépnek tart. Na mármost senki nem akarja, hogy csúnyának tartsák, ezért mindent elkövetnek, hogy a szépségideálhoz hasonlítsanak.
Ehhez jön hozzá hogy mindenkinek van egy saját ízlése, aminek a saját külseje általában nem felel meg 100%ig, például nem tetszik az orra vagy szája stb., de könnyebben elfogadnánk ha nem látnánk másokat olyan orral vagy szájjal amit viszont szépnek tartunk.
Vagyis látjuk hogy lehetne ez szebb is, csak nekünk nem olyat dobott a gép sajnos. Ezt aztán igazságtalannak érezzük, hiszen miért érdemel szebb orrot más mint mi. Végül vagy örökké utáljuk az orrunkat vagy egyesek megműttetik.
Nekem pl fogszabályzó azért kellett, mert konkrétan rágni is alig tudtam és tényleg nem volt valami esztétikus sem, hogy az egyik első fogam kilóg a számból, a másik meg nagyon befele áll.
A legtöbbet azért nehéz elfogadni, mert valaki mindig beszól és az ember ezt képes nagyon magára venni.
Megpróbálunk vele nem foglalkozni, de azért mégis elkezd foglalkoztatni, hogy hú, tényleg túl vékony/kövér vagyok vagy hmm nekem tényleg olyan furcsa a szemem és a hajam is töredezik.
Jó neked.
Felőled is kis lenézést érzek a többiek irányába.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!