Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » Hogyan kell jól körmöt reszelni?

Hogyan kell jól körmöt reszelni?

Figyelt kérdés

Sokkal jobban szeretem reszelni a körmömet, mint levágni teljesen. Nem szeretem a hosszú körmöket, ezért amikor már kezd nőni, akkor mindig lereszelem pár milliméteresre. Lakkozni is jobb, ha nem csutkára vannak levágva, és pár millis körömmel még bármit tudok csinálni gond nélkül.

Viszont sosem sikerül szimmetrikusra reszelnem a körmeimet. Mindig az egyik oldala ívesebb a másiknál, és ha lakkoznám, akkor elég feltűnő és csúnya.

Milyen technikával lehet a legjobban szépre reszelni őket?

Nem arra gondolok, hogy csak egy irányba kell reszelni, mert ezzel tisztában vagyok.

Egy kézi 80/80-as reszelőm van, és vettem egy elektromos reszelőt is, de ez utóbbival sem tudom egyformára reszelni őket.

2017. júl. 14. 21:48
 1/8 anonim ***** válasza:
A 80-as baromi durva, inkább 150-es kellene. Sokkal finomabb munkát végezhetsz vele. A formát több irányból ellenőrizd.
2017. júl. 14. 22:40
 2/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ!

Érdemesebb egyébként márkásabb reszelőt venni (gondolok itt Crystal Nails, Moyra) vagy azonos erősségű reszelők mind ugyanolyanok márkától függetlenül?

2017. júl. 14. 22:51
 3/8 anonim ***** válasza:
Még márkán belül is vannak különbségek. Pn a cn extreme 150-es reszelő durvább, mint a cn zebra 150-es. Utóbbi bőven eleég a természetes körömlemezre.
2017. júl. 14. 23:03
 4/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ neked is!
2017. júl. 14. 23:57
 5/8 anonim ***** válasza:
50%
Én a dm-es olcsó, eldobható reszelővel is le tudom szépen reszelni, úgyhogy szerintem fölösleges drágábbat venni.
2017. júl. 15. 12:04
 6/8 A kérdező kommentje:
És a sima reszelőt vagy üvegreszelőt részesítitek előnyben?
2017. júl. 15. 14:49
 7/8 anonim ***** válasza:
Én mindig úgy reszelek körmöt, hogy ki van lakkozva valamilyen sötétebb színű lakkal, mert csak úgy látom jól a körmeim formáját, csak akkor nem lesz asszimetrikus. Az egyik legolcsóbb Rossmannos reszelőt használom, az üveg nem vált be, mert én mindent elejtek, ez pedig rögtön eltört.
2017. júl. 16. 20:49
 8/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Ment a zöld mindenkinek.

Ék is gondolkoztam már azon, hogy befestem, de a reszelés után újra be kellene, ezért ezt kicsit pazarlásnak gondolom.

Viszont gondoltam már arra is, hogy köröm sablont veszek, és ráteszem a körmömre, és úgy reszelem le.

Szerintetek így megoldható lenne?

2017. júl. 18. 00:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!