Arany ez a gyűrű? Kép
Találtam és most nem tudom ékszereshez elvinni de kívánvcsi lennék a véleményetekre!
Nem nagyon látom a fémjeleket, de nekem úgy tűnik, hogy a felső jelzés 3 számot mutat, ebből a középső szám 8-
Ha jól látom akkor felül 585 szám van.
H így van, akkor ez azt jelenti, hogy 14 karátos arany. De a 2 jelzést jobban kéne látni.
Minden nemes fémnél mint arany, ezüst, platina két fémjelzés van hivatalosan.Az egyik, hogy milyen nemesfémből készült és milyen finomsági fokú , Illetve beleüthetik még az ún. hivatali jelet, ez a Nemesfémvizsgáló és Hitelesítő Igazgatóság jele. A másik kötelezően benne kell legyen a készítő vagy gyártó cég, vagy vállalkozó egyedi névjele.
A te esetedben az 585 szám az elsőt jelenti vagyis 585 ezredrész = 58,5 % színarany tartalom = 14 karát
Az M betű (bár szerintem nem az, csak nem jól látod) lehet a második jelzés.
Réz nem nemesfém, de ötvözik más anyagokkal. Így a réznek nincs hivatalos jelzései.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!