Ez lehet fémallergia, vagy valami más lesz?
Figyelt kérdés
Több, mint 2 hónapja van köldök piercingem (orvosi fém), eddig nem is nagyon volt vele baj, viszont az utóbbi időben piros, száraz gennyedzik és viszket, mint a pusztulat...Szóval fémallergia-szerű tüneteket produkál :D Viszont van orvosi fémből gyűrűm is, de attól semmi bajom nincs... A kérdésem az lenne, hogy attól függetlenül ez lehet ilyen "lokális" fémallergia, vagy valami másra számítsak? :D2017. jan. 8. 22:06
1/4 anonim válasza:
Szerintem lehet az is. Más területek reagálhatnak máshogy. Nekem a fülem nem bírja az orvosi fémet, de gyűrűm, karkötőm van amiktől semmi bajom :) Lehet, hogy ott érzékenyebb a bőr (Nem értek hozzá, nem tudom mennyit számít, hogy ott konkrétan benned van és nem csak teljesen kívülről érintkezik a bőröddel, de mondjuk ebben is lehet valami...)
2/4 anonim válasza:
Valószínűleg fémallergia. Kerüld a bizsut. Hordj nikkelmentes szárú ékszert és nem lesz semmi baj vele. Lokális nem hinném. Ha fémallergia, akkor mindenhol jelentkezhet a tünete.
3/4 anonim válasza:
Nem lehet, hogy beleakadsz vele valamibe? Vagy ha sokat piszkálod attól is begyulladhat, nem feltétlenül fémallergia.
4/4 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy már rég volt, de gondoltam mindenkit megnyugtatok, hogy azóta semmi baja! ;) Valószínűleg a vakarástól lett ilyen (ha nappal ki is bírtam, hogy nem vakarom, álmomban vakartam), de sudocremmel bekentem azt a környéket és nagyon szépen rendberakta.
2017. okt. 3. 16:14
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!