Kékből zöld lett a szemem színe, ez hogy. Hogy lehetséges?
mindig kék volt a szemem, annó az útlevélben is ez szerepelt, mindenki kékszeműnek látott...
aztán tiniként fordult elő az, hogy 1-1 ember "le-zöldszeműzött" de ez is inkább nyáron, vagy napsütéses időnek köszönhetően történt...
kábé 2-3 éve már nekem is gyanússá vált, h zöld a szemem.
...
hónapok óta pedig annyira egyértelműen zöld, hogy már egyáltalán nem nevezhető kéknek...
most 38 éves vagyok, 3,5 éve szültem, azóta sok minden megváltozott - pl. a hajam sem olyan hullámos, mint régen...
létezik, hogy így megváltozhat a szemszín?
nem találok a guglé-ban erről "szakirodalmat" - érdekelne, hogy valaki találkozott már ilyennel esetleg...
köszi
Rosszul kerestél, lehet azért ilyen-olyan részletkérdésekre választ találni, pl.:
A lényeg: a melanin mennyisége az életkor előrehaladtával változhat a szemben. Nálad több lett, sárga színű változat jelentkezett, a kék szemmel együtt ez mutat zöldet.
(Apám szeme az ötvenes évei végén lett kékből zöld.)
A szemszín is változik egészen öregkorig.
3 éves koromig szürke szemem volt, majd a szememben a szürke rész fokozatosan elkezdett zöldülni és a közepén megjelent egy barna csillag.
Azóta a barna rész fokozatosan visszahúzódik (az egyik szememben egy kicsit nagyobb a csillag) és a zöld rész is egyre inkább kékes árnyalatúra változik.
Van ilyen.
Elvileg az idő előrehaladásával világosodik a szem, de hormonálisan is változhat a szem/haj színe.
köszi a válaszokat!
nagyon érdekes dolog ez, nem is gondoltam volna, hogy van ilyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!