Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » Mi baj van a piros színnel?...

Mi baj van a piros színnel? Miért problémás?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Bosszantó az egész. Állandóan azt kapom, hogy a piros az egy "rossz" szín. Miért? Komolyan nem értem.

Pl.: Anyum meglátott rajtam egy piros, elegánsabb, de azért nem alkalmi blúzt. Na rögtön elkellett ugrani hozzájuk és levennem, mondván, hogy "ezt a ruhát megkell varrni". Na azóta se kaptam vissza, és ha rákérdezek, akkor az a válasz, hogy folyamatosan varrja - már idén 3. éve...

Nővérem elvette az extra tartós piros rúzsom, mert az "gáz", és "ódivatú", azt se kaptam vissza. Ha rákérdezek, az a válasz, hogy hordjak menőbb színeket, pl: lilát, csillogósat, stb.

Akváriumot fogunk indítani a párommal, már elvan kezdve a baktérium kúra. Utánajártunk milyen fajokat tarthatunk a feltételeinkhez mérten. Kinéztem egy vörös betta hímet. Nagynéném szerint az "nevetséges", válasszak inkább kéket, vagy feketét.

Egyedül a párom szereti a piros színt a Ferrari és a F1 miatt. Tolerálta a bordó függönyeinket, bordó ágytakarónkat, piros bögréinket, és egyebeket a beköltözéskor. De ha nem lenne a F1, lehet ő sem díjazná.

Hajam egy időben vörös volt, de az is baj volt. Most eredeti szinemmel festetem, és várom, hogy lenőjjön.

2016. okt. 11. 10:03
 1/7 A kérdező kommentje:

Ami moatt ki8rtam a kérdést az a következő story:

Elmentem a nagynénémhez az új, piros válltáskámmal. Ahogy meglátta fintorogni kezdett majd lerángatta rólam. Azt mondta a piros az "játék szín" ezért csak játékot szabad egy piros táskába pakolni. Ez fura, mert elég nőcis, műbőr táska. Arra kellett, ha megyek valahova, elférjen benne a bicajkulcsom, lakáskulcsom, a telóm, meg egy kis csomag zsepi. Szóval nem nagy. De kirázott belőle mindent. Pár perccel később megérkeztek az unokahugomék. Megvolt beszélve a találkozó. A nagynéném azzal köszöntötte a kislányt, hogy én vettem neki egy táskát, hogy tudja hova pakolni a játékait. Kisebb sokkot kaptam, de nem mertem szólni. A nagynéném erősen nyújtogatta felé a táskát és felszólítgatta, hogy vegye el. A 9 éves kislány csak nézett. Nem vagyok irigy és elég kellemetlen volt az a helyzet. Odamentem hozzá, leguggoltam, és mondtam neki, hogy ha tetszik neki a táska nyugodtan fogadja el, vagy ha nem tetszik, akkor meg nem kötelező. Megkérdeztem tőle, hogy tetszik-e neki, és sokáig nem is válaszolt csak méregette, hogy "hááááát". Végül azt mondta, hogy túl pici, meg hogy nincsenek rajta állatkák. Ekkor otthagytam, hogy oldják meg ketten és beszélgettem a szüleivel. A kislány csak mondogatta, hogy pici, nem állatkás, stb. de azért a néném csak belenyomta végül a kezébe.

Nem rejtegethetem a cuccaimat. Ugyanakkor felfogni nem bírom, hogy ha én elfogadom mások kedvenc szinét, akkor mások miért nem képesek az enyémet? Vagy ennyire elfuserált az ízlésem? A piros számomra egy nőcis, vadító szín. Nem kislányos, nem öreges, hanem nőcis. Piros ruhában jobban érzem magam, számomra egyfajta plusz csajosságot ad.

2016. okt. 11. 10:07
 2/7 anonim ***** válasza:
70%

Elég furi a családod. Szerintem ez valami saját családi ketyó. Teljesen érthetetlen a hozzáállásuk.

Persze lehet, hogy nagyon rosszul áll neked a szín és ezt próbálják közölni így, vagy túlzásokba esel és úgy nézel ki, mint Piroska.

Ugyanakkor soha ne engedd, hogy így bánjanak veled, táskát nem pakolunk ki, nem ajándékozzuk másét. Kérd ki magadnak ezt a viselkedést. Ajánlott válaszok: Nekem tetszik ez a táska, nem a gyerekednek vettem. Kérlek, most azonnal add vissza a rúzsom.

Hogy hogyan alakult ki ez az elfuserált viselkedéskultúra nálatok, azt nehéz elgondolni is. Két tippem van, vagy valami 100 éves rokonod szerint csak a rossz lányok hordanak pirosat és ez a gondolat hagyományozódik tovább, de már a magyarázat nélkül. Vagy minden női családtagod szőke, halványbőrű és nem áll jól a piros. Na, ha te véletlenül egy tüzes barnabőrű menyecske vagy, akkor nehéz belátniuk, hogy neked más szín áll jól.

Az én anyám is mindíg sötétkéket vett nekem a sárgás bőrömhöz, iszonyúan állt, annál csak a lila rosszabb :)

2016. okt. 11. 12:03
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Ezek bolondok mind...
2016. okt. 11. 12:11
 4/7 A kérdező kommentje:
A bőröm fehéresebb, fakóbb, a hajam könyékig érő mogyoróbarna. Visszaszólni nem merek, mert gyerekként mindig kikaptam érte, különben is pocsék gyerek voltam, az az igazi rossz. A kamasz korom volt a legnyugodtabb korszakom, elzárkóztam a világtól és a csendbe, meg az olvasásba menekültem, antiszockodtam, alig szólaltam meg (mondjuk a depi miatt). Főleg akkoriban kezdtem hagyni magam és látszólag mindenbe beleegyeztem, bólogattam, elfogadtam a tényeket. Lehet ez az oka, hogy nem tisztelik a személyes holmijaimat? Hm. Taláb azt hiszik még mindig az a néma, depis, irányítható valaki vagyok. Pedig a pszichológus segített, na meg főleg a fősuli óta kivirultam, lett célom, szeretem a szakomat, jól tanulok, találtam barátnőket és párt. Már újra tudok mosolyogni, mint kisgyerekként, társasági lény lettem ismét, kialakult egy stílusom, ami sehol sem okoz problémát csak otthon. A párom szerette a vörös hajam, a csoporttársaim sem piszkáltak érte. Az meg igaz, hogy az idősebb rokonaim utálják a piros színt. De akkor a megszokással lehet probléma. Meg a berögzült butaságban.
2016. okt. 11. 14:31
 5/7 anonim ***** válasza:

Van ilyen piros fóbia szerűség h az emberek túlzottan utálják a piros színt és próbálják erőszakkal elkerülni.. ez is mentális betegség, kényszerbetegség OCD, a családodnak valszeg az van

De szerencsére gyógyítható küldd őket pszichiáterhez!

2016. okt. 11. 21:44
 6/7 anonim ***** válasza:

Hát ez elég érdekes... nekem az egyik, sőt, mondhatni a kedvenc színem a piros. [mindet szeretem, de a pirost azt nagyon, a szobám is narancs-piros árnyalatú]

A szemem kék, a hajam szőkés-barnás, és világos a bőröm, mégis egy piros póló nagyon jól kiemeli a kék szemeket. A piros az erő, a vágy, és a szerelem színe.

Szerintem nincs az ízléseddel baj, igaz, hogy néha túl virító, és el tud ütni, ha rosszul használod, valamint a vérvörös kikent száj, és körmök van akin hülyén néznek ki, de ez itt a családodnál valami... fogalmam nincs micsoda. Játék szín? Komolyan? Régen a nemesek egyik legkedveltebb színe a vörös volt.

Szerintem ne foglalkozz velük, viszont semmi kép ne hagyd, hogy ilyet még egyszer megtehessenek veled. Nem csak, hogy rettentő gáz, de mégis hogy a fenébe jött ahhoz, hogy ezt megtegye veled? Legközelebb, ha találkozol a nagynénéddel nyugodtan mondd meg neki, hogy vagy fogadja el, vagy kerüljön téged, mert ez már minden határt súrol... Kérdezted már tőlük egyébként, hogy mi bajuk a piros színnel? Ha igen, mit mondtak?

2016. okt. 12. 04:10
 7/7 anonim ***** válasza:

A piros szín nem gáz, és nem ódivatú. Én imádom és sosem fog kimenni a divatból. Nőies, elegáns, feltűnő.

(Hozzáteszem pont h a csillogó rúzsok nem divatok ma kár, de mind1.)

Az én hálóm pl vörös fekete(falak fehérek, bútorok feketék, függöny, ágynemű, díszek pl vázák stb vörösek) és nekem nagyon tetszik. Sok piros, vörös ruhám van, sajna a vörös rúzs nekem nem áll jól, ezért azt nem hordok. Hajam is meggybordó. Ha valakinek nemtetszik, nem probléma, én magasról teszek rá. Sztem az sokkal gázabb volt, hogy 2 éve nyáron minden nő(rajtam kívül) ombre hajjal rohangált a Váci úton, gratulálok az egyediségükhöz.

A családod meg valóban kicsit....nem akarok csúnyát mondani róluk, de nah...gondolom nem vagy gyerek már, ha saját lakásod van, én nem hagynám, hogy elvegyék a cuccaim...ha valakinek nem tetszik vmi rajtam oké....azis oké ha fintorog, vagy szóváteszi...még azt is elviselem, ha próbálnak lebeszélni róla...de erőszakkal ha megpróbálnák elvenni/levenni, azt hiszem nem tennék zsebre amit kapnának. Bár hála égnek nekem ilyen bajom nincs, csupán ha térd fölé ér a szoknyám azt szólja meg a nagyim, pedig igazi minit sosem hordok, dehát az övék még más világ volt, ezt elfogadom.

Te viszont ne fogadd el ezt a viselkedést, tedd azt, amit te jónak látsz, viseld azt, ami neked tetszik, ne foglalkozz azzal, hogy mások mit gondolnak, azt meg pláne ne engedd, hogy elvegyék a dolgaid, csak mert nekik nem tetszik....

2016. okt. 28. 01:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!