Ha citromlébe beáztatom a körmömet akkor az tényleg kifehéríti a köröm végét?
21:41-es vagyok. Nézd mit találtam: /igaz ez fog,de szerintem érdekes:)/
Citrom és eper
Bár nincs szezonja, de a friss eper is tisztítja a fogakat. A kissé kesernyés ízű gyümölcs a benne található almasavnak köszönhetően lemarja fogaink mikroszkopikusan vékony, legfelső rétegét, ezzel világosítva fogunk természetes színét. Arra azonban mindig érdemes figyelni, hogy túl hosszan ne súroljuk eperrel a fogakat, és az sem árt, ha a savas eper mellé egy kevés szódát is keverünk.
A citrom nemcsak jó vitaminforrás, a leve a fogakat is fehéríti, persze alapfeltétel, hogy kibírjuk a citromlé maró hatását. A szakemberek azonban mégsem ajánlják ezt a módszert. "Citromos öblögetéssel ugyan látványos eredmény lehet elérni, de legalább annyi kárt okozhatunk vele, mint hasznot. A citromsav erős szer, pont ezért fokozódik a nyáltermelés, amikor meglátunk egy citromot, a szervezetünk ugyanis így próbálja megvédeni a fogainkat az erős maró hatástól. A citrom ugyan lemarja a fogaink felső, elszíneződött rétegét, de ha túl gyakran alkalmazzuk, akkor károsodhat a fogzománc" - érvelt a citromos fehérítés ellen Fuchs doktor.
Áztasd a körmeid egy kis citromlében pár percig, tényleg fehéríti, vagyis tisztítja, ráadásul állítólag egészséges. Néha én is szoktam ezt csinálni.
(A fogak és a köröm azért nem egészen ugyaaz... a fogadra tényleg nem ajánlatos...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!