Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » Ti hogyan járultok hozzá a...

Ti hogyan járultok hozzá a környezeti terhelés csökkentéséhez?

Figyelt kérdés

Jelen társadalmunk mindenféle termékkel elvan árasztva.

Egymással versengenek az emberek, hogy kinek van divatosabb ruhája. De így jelentősen szennyezik az életterüket egy buta eszméért, miszerint; csak akkor vagy menő, ha mindig a legújabb ruhákat hordod...

Viszont van egy örök érvényű közmondásunk: "nem a ruha teszi az embert..."

2016. szept. 5. 07:29
1 2
 1/11 anonim válasza:
45%
Lepontozhattok meg elmondhattok akármilyen gusztustalan embernek, de én kertes házban lakok és a wczést általában az udvaron intézem és mielőtt beleköt valaki nemlátni át a szomszédból és az utcáról se.
2016. szept. 5. 09:00
 2/11 A kérdező kommentje:
A kérdés nem erre vonatkozik. Tudnál a feltett kérdésre is válaszolni? Előre is köszönöm.
2016. szept. 5. 09:33
 3/11 anonim ***** válasza:
59%

Igyekszem olyan boltokban vásárolni, amelyek elkötelezettek a környezeti károk csökkentése mellett, és a használt ruhaboltokban is szoktam nézelődni (elvégre ha egy ruhát már ketten hordtunk, fejenként feleztük az ökológiai lábnyomát...).

Ezen kívül soha nem dobok kukába semmit, vagy elhasználom törlőrongynak, ha már nagyon ócska a ruha, vagy továbbadom ismerősöknek, jótékonysági szervezeteknek. Tény, hogy szeretek vásárolni, és a munkám is megköveteli, hogy igényesen jelenjek meg. Tehát kinyúlt, kiritkult, kibolyhosodott, kifakult ruhákat nem hordok.

Emellett vegetáriánus vagyok, amivel jelentősen csökkentem az éves CO2 lábnyomom, biciklivel és tömegközlekedéssel járok autó helyett, elsősorban belföldön nyaralok és rendszerint vasúton közlekedek oda is.

2016. szept. 5. 13:59
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
A tamagotchi óta semmilyen divatot nem követtem, nem is fogok. A ruháimat magam varrom, és kicsit sem érdekel, hogy vadidegenek menőnek tartanak-e.
2016. szept. 6. 00:28
 5/11 anonim ***** válasza:

De szerintem ez nagyon menő. Azért leírtam. ;)

2016. szept. 6. 12:07
 6/11 anonim ***** válasza:
Köszi :)
2016. szept. 6. 19:23
 7/11 anonim ***** válasza:

Mi nem vásároljuk halomra a ruhákat ha nemkell. Amit pedig már nemakarunk hordani azokat a ruhagyűjtőbe tisztán mosottan leadjuk vagy odaajándékozzuk a rászorulóknak.

A nem ruha dolgokkal pedig így járunk el: Igyekszünk minél kevesebb műanyag csomagolással ellátott terméket vásárolni vagy ha nemtudjuk kikerülni, hogy pl egy háztartási cikk doboza műanyagot tartalmazzon akkor az arra kijelölt gyűjtőbe rakjuk a műanyag hulladékot.

A kertben komposztálunk a lenyírt füvet mulcsnak használjuk a paradicsom, paprika, baklazsán alatt. így nálunk az nincsen kidodva. A lenyírt faágakat tavasszal összeaprítom aztán mennek a komposztra azok is.

Jól esett a kérdést olvasni Tiszteletem a kérdezőnek és mindazoknak akiknek jelent valamit a környezetünk és a szép természet!!!

2016. szept. 8. 09:20
 8/11 anonim ***** válasza:

Bár megengedhetném magamnak, nincsen autóm.

Ezzel egyrészt a költségeimet csökkentem (minden költséget egybevetve kb 60-65e lenne egy nekem megfelelő autó havi költsége) másrészt pedig a környezetszennyezést is csökkentem.

Általában futok a melóhelyemre (3-3 km oda-vissza), ha egy-egy hétvégén a családdal kirándulunk valahová, akkor autót bérlek - benzinköltséggel együtt megvan 15-20e Ft-ból.

A gyerekek már elég nagyok ahhoz, hogy egyedül BKV-zzenek, a feleségemnek meg nincsen jogsija.

2016. okt. 20. 13:21
 9/11 anonim ***** válasza:
Használt ruhaboltokban vásárolok és csak akkor ha szükségem van valamire.
2016. okt. 20. 17:26
 10/11 anonim válasza:
Szerintem arányaiban a ruhák nem növelik annyira az ökológiai lábbyomot, mint pl. a dobozos tej, elvégre a ruhát sokáig hordod, a tejesdoboz meg megy a szemétbe. A ruha mosása sokkal lényegesebb szempont szerintem, hogy ki milyen mosószert használ.
2016. nov. 16. 08:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!