Ha elhiszem, hogy jó csaj vagyok (vagy legalábbis nem ronda), akkor jó csaj leszek, vagy csak egy beképzelt nem jó csaj?
Az önbizalom és a kisugárzás képes nagyon pozitív irányba tolni azt, hogy mások milyennek látnak.
Ennek 3 oka van. Egyrészt a folyamatosan magát szidő lány/nő nagyon kiábrándító. Nem azt mondom, hogy legyél beképzelt, mert az szintén kiábrándító, de annál hangulatrombolóbb dolog nincs, mint amikor egy lány egyfolytában azt sulykolja, hogy ő mennyire ronda. Nekem például ment már el a kedvem komolynak ígérkező párkapcsolattól, mert a lány minden dícsérő szóra visszatámadással reagált, mondván, nem mondok igazat, mert ő nem is szép.
Magad elfogadása pedig messze nem beképzeltség.
Másrészt aki elfogadja magát, és nem folyamatosan azon gyötrődik, hogy jaj, kövér vagyok, ronda vagyok, XY mennyivel vékonyabb, stb., az boldogabb lesz. Aki pedig boldogabb, az vonzóbb.
Harmadrészt pedig aki boldog, és pozitívan - vagy legalábbis nem negatívan - látja magát, az többet is ad magára, ergo fizikailag is tényleg vonzóbb lesz.
Azt pedig hagyjuk már, hogy csak a gebék a jó csajok. Na, ez a bullshit.
Meg ne sértődjön senki, aki vékony, nem azt mondom, hogy ők nem lehetnek jó csajok. Természetesen lehetnek. De nem attól lesz valaki jó csaj, hogy vékony. Mint ahogy a teltebb alkat sem zárja ki ennek lehetőségét. A szépség nagyon szubjektív dolog. Van, akinek ez tetszik, van, akinek az.
Az pedig, ha valakinek nem tetszel, nem jelent semmit. Nincs olyan, hogy valaki mindenkinek tetszik. De attól, hogy valakinek nem tetszel, más szemében még lehetsz álomnő. Akkor is, ha teltebb vagy. Hidd el, ismerek olyan lányt, aki 70 kiló fölött van, és odáig vannak érte a fiúk.
Azt pedig, hogy arcra szép vagy-e, szintén nem tudod magadnak megítélni. Az ugyanis szintén rémesen szubjektív dolog.
Szóval hidd csak el magadról, hogy bizony te is jó csaj vagy. ;)
Sosem értem meg, hogy sok ember miért tekint úgy magára, a testére, mint egy masszára.
Szoktál gondolni arra, hogy egy ember vagy. Vagy legalábbis arra, hogy vannak olyan kinézeten túli dolgok, mint személyiség, viselkedés, szellem, érzelem.
Amúgy ez az egész nem olyan dolog, amit csak úgy eldöntesz itt, hirtelenbe, eltérő vélemények mindig is lesznek, amíg világ a világ.
De lényegében ebben két út van,
elfogadod magad, és nem csak magadat, másokat is, egyszerűen nem ítélkezel magad körül, magadra se nézve,
vagy ha nem fogadod el magad, akkor megpróbálsz megváltozni, ami nem mindig jön ki pont úgy ahogy szeretnéd, többnyire sosem tudsz teljesen megváltozni, csak amennyire lehet.
Fogalmi zavaraid vannak. Az "önbizalom" itt, ebben a kontextusban nem azért fontos, hogy beképzelt legyél, vagy semmi köze egyáltalán az egódhoz.
Ez olyan egyszerű történet, ami arról szól, hogy az önbizalomhiányos emberek általában nyavalyognak, hogy nem érzik jól magukat a börükbe, kellemetlenkednek, nem mosolygosak, nincs jó hangulatuk, így összességében ha vonzódnál is egy bármilyen kinézetű emberhez, nem lenne túl kellemes így azzal.
De ez olyan történet, hogy egy "szép-kinézetű", vékony csaj is úgyanezt kitudja váltani másokból, ha egyszer ilyen negatívitással telitett, keserves ember belül.
Mit értessz az alatt, hogy "jó csaj leszek"? Mármint mindenki számára? Minden pasinak? Gondolom itt van a kutya elásva. Ha már beképzeltségről van szó, akkor ez odatehető a beképzeltség lapjára. Szerintem csak a média-újságcímlap lányok adnak mindenki véleményére, a szépségkirálynő sztátuszra törekvők.
Sok lány inkább úgy gondolkodik, hogy egy pasival szeretne lenni, olyannal, aki Önmagáért szereti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!