Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » Mi lenne a megoldás?

Mi lenne a megoldás?

Figyelt kérdés

Imádok körmöt festeni díszíteni és gél lakkozni is Viszont a körmeim nagyon gyengék. Ha megnőnek ici picit is hosszabbra szinte rögtön letörne vagy felválnak. Már egy ideje meg sem növesztem inkább mindig levágom minden eszközöm összegyűlt szépen az évek során ami csak az igényes körömdíszítéshez kell viszont mostanában már csak bosszankodok, hogy mire odaértek volta a körmeim ,hogy megnőnek szépre addigra mindig behasadnak vagy felválik a felső rétegük. Van ,hogy levágom a körmöm szinte "tövig" és még úgy is megésrül! Imádnék körmözni ha lenne hozzá körmök. Már mindent kipróbáltam az olcsó körömerősítőktől a 2000-ft. ig az olivaolajat is mindent semmi sem segített.

Mi lenne a megoldás, hogy szép hosszú körmeim legyenek?

köröm tip-ekere gondoltam de szinte biztos ,hogy nem tudnám szépen összereszelni és elrontanám.

Gondoltam arra is, hogy magamnak építenék műkörmöt de az meg nagyon költséges lenne, én annyira nem szeretnék belemerülni a körömépítésebe.

Kérdésem az lenne ,hogy : Nincs valamilyen alternatíva arra, hogy szép hosszú körmeim lehessenek de továbbra is én díszíthessem?

Válaszaitokat előre is köszönöm!

2016. aug. 12. 10:34
 1/4 anonim válasza:

Szia! :)

Szerintem nem kifejezetten a körmökre kellene koncentrálnod, hanem az életmódodra. Változatos ételeket fogyassz (a keratin termelődését nagy mértékben segítik pl.: a tengeri halak, tejtermékek, búzacsíra, tojás fogyasztása - ami mellesleg a hajnak is nagyon jót tesz; a magvakban kiváló H-vitamin forrás van, amely a körmök elengedhetetlen alkotóeleme); a sok folyadék (víz!) szintén hasznos a hidratáció miatt a sport pedig az anyagcsere felgyorsulása miatt :)

Persze mindezek mellett szedhetsz vitaminokat, szépségvitaminokat is (pl.: a Biovanne kifejezetten szépségvitamin, viszont amit hozzátennék, hogy nem mindenkinek használ!)

Nem utolsó sorban pedig ajánlanám a körmök reszelését (mert jobb mint a vágás, hiszen kevésbé/nem töredezik a körmöd tőle)és színtelen, vitaminos körömlakk használatát!

Sok sikert! :)

2016. aug. 12. 13:09
 2/4 A kérdező kommentje:

Nálam a köröm gyengesége inkább genetika, a hajam mint a drótkötél olyan erős a körmöm meg gyenge :/

Táplálkozással kapcsolatban: Mindig próbálok mindenből enni (több kevesebb sikerrel) viszont amit leírtál számomra nagyon haszon és köszönöm is! Mozogni rendszeresen mozgok ( futok, lovagolok) úgyhogy a feltételek többsége igazából teljesül :) A körmöm kicsi korom óta gyenge :(

A válaszodat viszont nagyon köszönöm megy a zöld pacsi ! :D

2016. aug. 12. 13:47
 3/4 anonim válasza:
Nagyon szívesen! Semmiképp ne add fel :D Nekem is volt egy időszak, amikor kevésbé nőtt és töredezett is, de hála az égnek elmúlt :) Próbáld ki a maradék tippeket és legyél pozitív! Szurkolok! :) Egyébként én is futok és én is dobom a pacsit! :D
2016. aug. 12. 13:56
 4/4 A kérdező kommentje:

Rendben próbálkozom még! :) Uuu... :D Futótesók vagyunk :D

Köszi a zöld pacsit! :*

próbálkozom még! Köszi! :)

2016. aug. 13. 17:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!