Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » Koszorúslány ruha - szerintete...

Koszorúslány ruha - szerintetek hogy szokás, kinek kell a költségeket állnia? Ez így korrekt?

Figyelt kérdés

egyik barátnőmnek esküvője lesz a nyáron, többek között engem is felkért koszorúslánynak. ő egy bizonyos színhez ragaszkodik, abból vett anyagot a lányoknak és mindenki olyan fazont varrat belőle magának, amilyet akart. ez eddig ok.

a probléma az, hogy mind az anyagot, mind a varrónőt nekünk kell fizetni, ami nem olcsó. akiknek eddig meséltem, mind azt mondták, hogy ezeket a költségeket a menyasszonynak kéne állnia, vagy legalábbis részben.

nos? hogy szokás ez?

2016. júl. 18. 11:45
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
ahogy megbeszéli a menyasszony a koszorúslányokkal. vagy megmondod neki, hogy drága neked a varratás és elmész egy szalonba kölcsönözni egy olyan színű ruhát.
2016. júl. 18. 11:49
 2/11 Miranda13 válasza:
62%
Azoknak alike eddig megkérdeztél igaza van, a menyasszonynak kellene fizetnie, nem naked.
2016. júl. 18. 12:19
 3/11 anonim ***** válasza:

Szerintem ilyen esetben a menyasszony feladata lenne, legalább a ruha anyagát állni.

Olyan esetben tartom elfogadhatónak, hogy a koszorúslányok fizetnek, ha a menyasszonynak nincs különösebb megkötése, csak mondjuk a szín vagy a ruha hossza és a koszorúslány kereshet nekitetsző ruhát, amit akár később is viselhet.

2016. júl. 18. 13:36
 4/11 anonim ***** válasza:
Varrasd meg, a naszajandek meg egy doboz bonbon lesz
2016. júl. 18. 21:31
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Felénk minden esetben a menyasszony szokta fizetni, szerintem így korrekt. Főleg ha megadott szín/fazon van.
2016. júl. 19. 19:03
 6/11 anonim ***** válasza:
90%
Én vennék egy olyan árnyalatú ruhát, felsőt/szoknyát, azt csá. Ha nem lennél koszorúslány is magad vennél ruhát nem? Másrészt miért nem beszéled meg vele, hogy neked ez nem fér bele. KOMMUNIKÁCIÓ EMBEREK! SOKMINDENT MEGOLDANA AZ ÉLETBEN!
2016. júl. 24. 13:07
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

"Ha nem lennél koszorúslány is magad vennél ruhát nem? "

őszintén? én nem vennék új ruhát. Így is van elég ruhám, nem veszek minden alkalomra egy újat, ha esküvőre kell mennem. Így nyilván nekem is jól esne, ha már a menyasszony felkér és elvárásai is vannak a ruhát illetően akkor azt ő rendezi avagy ha én, akkor az a nászajándék.

2016. júl. 24. 14:54
 8/11 anonim válasza:
100%
Véletlenül nem ugyanazon az esküvőn leszünk koszorúslányok? Pontosan ugyanebben a helyzetben vagyok :) Én most úgy állok a dologhoz, hogy lenyelem ezt a békát, és kifizetem a koszorúlány ruhát mert a menyasszonnyal most képtelenség beszélni. Teljesen be van csavarodva az esküvőtől és nem szeretném neki elrontani vagy pont most össze veszni, de az esküvő után pár hónappal azért megbeszélem vele, hogy ez így nem volt korrekt, mert nem én jelentkeztem, hogy had legyek már koszorúslány, hanem ő kért meg rá. Azzal nem értek egyet, aki azt mondja, hogy egyébként is kell venni egy ruhát az esküvőre, mert éjfélkor át kell öltözni a koszorúlányoknak is és így már nem egy, hanem két ruhát kell venni.
2016. júl. 29. 17:21
 9/11 anonim válasza:
100%
Nálam is pont ez a helyzet. Bár mi nem varrattuk, hanem rábökött a menyasszony a ruhára, hogy ezt kell minden koszorúslánynak megvenni. Ráadásul nem is stílusom a ruha, szóval erre az egy alkalomra kellett kifizetnem. Én se kértem, hogy koszorúslány lehessek, úgy lettem felkérve. Korrektebb lett volna, ha csak a színben meg a ruhahosszban egyezünk meg. Feleannyi pénzért vehettem volna olyan ruhát, ami még tetszik is. Mindegy, egy biztos: többet nem fogadok el ilyen felkérést. :)
2016. aug. 6. 19:07
 10/11 anonim válasza:
100%
A mi eskuvobkre is varratjuk a koszoruslány ruhákat. 7 koszoruslány lesz ebböl 3 családtag. Térdig érö sotétvörös V kivagasú, vastag pántos ruhára esett a választás, mivel az én ruhám is rovid lesz. Ragaszkodtam ahhoz, hogy mi alljuk a koltsegeket, hiszen nincs beleszolásuk a koszoruslányoknak. Eredetileg nyolcan lettek volna, de az egyik lány nem akart rovid ruhat felvenni, en meg nem engedtem belole igy visszalepett. Nem volt belole sertodes, ugyanugy eljon az eskuvore. Mivel mi nem kerunk nasz ajandekot (sem penzt, sem targyakat), igy a baratnok vegul ugy dontottek, hogy maguk alljak, csak a csaladnak fizetjuk. Szerintme igazabol minden jo kommunikacio kerdese, mindent meg lehet beszelni. Illetve nem kotelezo koszoruslanynak sem lenni ha nem tetszenek a szabajok. 26N
2016. okt. 31. 15:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!