Most kaptam kontaklencsét, a betevése már úgy ahogy megy, de kivenni egyszerűen nem tudom. Valakinek valami jó tanács?
17 éve hordok kontaktlencsét, csak annyit tudok mondani: gyakorolni, gyakorolni, gyakorolni. Nekem már sötétben is megy. Meg tükör nélkül. KOcsiban. Fejen állva még nem próbáltam.
Nem tudom neked hogy mutatták, nekem az a mozdulat nem volt praktikus, ahogy a kontaktlencsész mutatta. Egyébként a bal kezem hüvelyk és mutatóujjával széthúzom a szemhéjam, jobb kezem hüvelyk és mutatóujjával putty benyúlok, kész. Vegyél közben mély levegőt, ha izgulsz, vagy nem tom, mondj verset. De ne aggódj, mikor megkaptam, egy egész délutánon át csak a jobb szemembe próbáltam berakni :D Szóval van remény :)
Köszönöm szépen mindenkinek! :)
Ezt a szemsarokba kihúzós módszert már próbáltam, de csak az ujjam csúszott a lencsén és az egyhelyben maradt. Ilyenkor erősebben kéne?
Régebben nekem is a kivétel volt nehéz, aztán rájöttem, hogy annyira próbálom kiszedni, hogy közben nem egyenesen, hanem más irányba néztem, így a lencse is ugye elment abba az urányba amerre néztem. Egy udeig nekem sem tűnt fel hogy ez okoz gondot :D
Egyébként én úgy csinálom, hogy az ellenkező kezemmel átnyúlok a fejem felett, és a szemhélyamat a mutató ujjommal felhúzom (mint azt már valaki írta írtaelóttem) aztán a gyűrűs ujjal az alsót, aztán a hüvelykujjam középső részével megtámasztom az alsót, és a gyűrűssel elengedem, és a mutató és a hüvelykujjammal oldalról kicsit összenyomom a lencsét, és kiveszem :)
Bocsi a túl részletes leírásért, csak magamból kiindulva, nekem is könnyebb lett volna akkor ha valaki részletesen leírja, ezért én megtettem neked :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!