Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » Most kaptam kontaklencsét, a...

Most kaptam kontaklencsét, a betevése már úgy ahogy megy, de kivenni egyszerűen nem tudom. Valakinek valami jó tanács?

Figyelt kérdés
14/L

2016. júl. 14. 19:04
 1/9 anonim ***** válasza:
Gyakorold sokat és menni fog. Nem nagyon tudom milyen tanácsot lehet adni még, gondolom megmutatták hogy kell, úgy csináld. Ne félj a szemedbe nyúlni, semmi baja nem lesz.
2016. júl. 14. 19:11
 2/9 anonim válasza:
100%

17 éve hordok kontaktlencsét, csak annyit tudok mondani: gyakorolni, gyakorolni, gyakorolni. Nekem már sötétben is megy. Meg tükör nélkül. KOcsiban. Fejen állva még nem próbáltam.

Nem tudom neked hogy mutatták, nekem az a mozdulat nem volt praktikus, ahogy a kontaktlencsész mutatta. Egyébként a bal kezem hüvelyk és mutatóujjával széthúzom a szemhéjam, jobb kezem hüvelyk és mutatóujjával putty benyúlok, kész. Vegyél közben mély levegőt, ha izgulsz, vagy nem tom, mondj verset. De ne aggódj, mikor megkaptam, egy egész délutánon át csak a jobb szemembe próbáltam berakni :D Szóval van remény :)

2016. júl. 14. 21:39
 3/9 anonim ***** válasza:
Betenni rögtön be tudtam, de a kivételével én is szenvedtem egy picit. Én úgy szoktam, hogy az ellentétes kezemmel átnyúlok a fejem felett és a felső szemhéjam, a szempillám hozzászorítom a csonthoz. A másik kezemmel pedig a középső/gyűrűs ujjammal az alsó szemhéjam is lehúzom. A mutató ujjammal kihúzom a lencsét a szemem szélső sarkába, ott megcsípem és így ki tudom venni. Nekem így a leggyorsabb, legegyszerűbb. Konkrétan mi a problémád, mi nem sikerül benne?
2016. júl. 14. 22:31
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Próbáld teljesen száraz ujjal, úgy ahogy az előttem lévők írták.
2016. júl. 14. 23:29
 5/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen mindenkinek! :)

Ezt a szemsarokba kihúzós módszert már próbáltam, de csak az ujjam csúszott a lencsén és az egyhelyben maradt. Ilyenkor erősebben kéne?

2016. júl. 15. 08:39
 6/9 anonim ***** válasza:
Igen, picit jobban rá kell nyomnod az ujjad (ilyenkor úgyis csak a lencséhez érsz hozzá, tehát nem fáj meg semmi ilyesmi) és úgy kihúzni oldalra. Ott már picit meg is szokott gyűrődni, úgy könnyebben meg is lehet fogni, így össze tudod csípni az ujjaiddal. Vagy esetleg van, aki nem oldalra, hanem lefele szokta húzni a lencsét és akkor ott ugyanúgy ki lehet szedni (nekem is így mutatták először), de nekem oldalra jobban kézre áll.
2016. júl. 15. 13:53
 7/9 anonim ***** válasza:

Régebben nekem is a kivétel volt nehéz, aztán rájöttem, hogy annyira próbálom kiszedni, hogy közben nem egyenesen, hanem más irányba néztem, így a lencse is ugye elment abba az urányba amerre néztem. Egy udeig nekem sem tűnt fel hogy ez okoz gondot :D

Egyébként én úgy csinálom, hogy az ellenkező kezemmel átnyúlok a fejem felett, és a szemhélyamat a mutató ujjommal felhúzom (mint azt már valaki írta írtaelóttem) aztán a gyűrűs ujjal az alsót, aztán a hüvelykujjam középső részével megtámasztom az alsót, és a gyűrűssel elengedem, és a mutató és a hüvelykujjammal oldalról kicsit összenyomom a lencsét, és kiveszem :)

Bocsi a túl részletes leírásért, csak magamból kiindulva, nekem is könnyebb lett volna akkor ha valaki részletesen leírja, ezért én megtettem neked :D

2016. júl. 15. 14:04
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek, pont most fogom kivenni szóval szurkoljatok! :)
2016. júl. 15. 20:25
 9/9 anonim ***** válasza:
Kicsit késői válasz, de én úgy szoktam h kicsit rányomom az ujjam a lencsére aztán elnézek ha bal szemről szedem le balra ha jobbról akkor jobbra és ott marat a lencse, mivel nem lesz már rajta azon a részén a szemednek amire simul, simán ki tudod majd venni ^^
2016. júl. 23. 13:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!