Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » Szerintetek a mai emberek...

Szerintetek a mai emberek szebbek mint mondjuk azok akik 100 éve éltek?

Figyelt kérdés
Én azt látom a régi képeken, hogy nagyon csúnyák voltak az emberek. Most meg gyakorlatilag mindenki úgy néz ki mint egy modell. Ilyen rövid idő alatt ilyen sokat változik az emberiség?
2016. jún. 2. 16:48
 1/6 anonim ***** válasza:
Azért 100 éve nem voltak olyan széleskörűen elterjedtek a különféle kozmetikai technikák, mint a mai emberek számára. Plusz a 100 éve élt embereknek más volt a szépségideáljuk, nem fogyasztói társadalomban éltek, kevésbé szolgálta ki őket a társadalom. Plusz a régi képek fotótechnikai megoldása sem hasonlítható a mai fejlett technikai eljárásokéhoz.
2016. jún. 2. 16:54
 2/6 Sunshinedoll ***** válasza:

Nyilván más volt a szépségideál és más volt maga az életvitel.

A közösségi média elterjedése baromi nagy hatással volt a szépségiparra és a divatvilágra, manapság már egy 15- éves is tudja, mik a legmenőbb termékek, mi az aktuális divat, és hogyan kell sminkelni a mai divatnak megfelelően, 100 évvel ezelőtt pl nők esetében a sminkelés abszolút nem volt ilyen nagy szám, mint most, sőt, inkább tabu volt.

Ezen kívül gondolom régebben több ember dolgozott a szabadban, és hát ugye a napfény meg az UV sugárzás elég erősen részt vesz pl a bőröregedési folyamatokban is, meg azért máshogy néz ki egy ember, aki 20 éve fizikai munkát végez a szabadban, mint aki mondjuk az irodában ül napi 8 órát.

A kozmetikumokat tekintve meg iszonyatosan nagy a technikai fejlődés azóta, még nagymamám korában is tejjel meg nemtudom mikkel kenték az arcukat, ma már olyan krémeket meg szérumokat lehet venni, hogy csuda.

2016. jún. 2. 17:05
 3/6 anonim ***** válasza:

Szerintem nem.

Most is és akkor is voltak szépek és kevésbé szépek.

Nézd meg ezeket a képeket, szerintem nagyon szépek ezek a nők:

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

stb stb :)

Írd be a google képkeresőbe, hogy pl "beautiful womens 1910 1920 "

2016. jún. 2. 17:09
 4/6 anonim ***** válasza:
Szerintem sem voltak csúnyábbak,régen én is azt hittem,hogy azok voltak és ma mindenki szebb és jaj bárcsak akkor éltem volna. Aztán találtam régi képeket és nagyon sok szép nőt és férfit láttam a képeken,rá kellett jönnöm akkor is sok szép ember élt,maximum az átlagosoknak nem volt lehetősége plasztikáztatni meg sminkelni,profi fodrászatra.
2016. jún. 2. 19:22
 5/6 Dolli1993 ***** válasza:
nem
2016. jún. 3. 08:57
 6/6 anonim ***** válasza:
Mihez képest? A mai agyonsminkelt nőkhöz képest? Hát most induljunk ki belőlem: szerintem simán lehetséges, hogy ha egy ismeretlen embernek mutatok egy képet magamról smink nélkül, meg sminkkel, akkor lehetséges, hogy észre se viszi, hogy mind a két képen én vagyok! Van egy vagyontérő, irdatlan sokdarabos sminkkészletem, meg érzékem hozzá, hogy mit, hogyan kenjek úgy, hogy szinte teljesen megváltoztassam az arckarakteremet és a hibáimat elkendőzzem, kijavítsam. Ezzel szemben 100 évvel ezelőtt az egyszeri dolgos háziasszonyok vagy semennyire nem foglalkoztak azzal, hogy kenceficézzék magukat (mert akkoriban nem az volt az elvárás), vagy volt egy szolid színű rúzsa, meg egy kis púdere, amit leheletvékonyan felkentek. Lehetséges, hogy manapság a hatalmas műszempillák, pirospozsgás arc, meg mértani pontosságú szemöldök, stb a divat, ezt tartják szépnek a lányok (mert amúgy a fiúk szerint nem szép, hogy csurog a smink egy lány fejéről!), de 100 évvel ezelőtt meg ha egy olyat láttak volna az utcán, mint például én, akkor biztos a lábam elé dobálták volna a pengőket, mert bohócnak néztek volna így "elmaszkírozva".
2016. jún. 3. 12:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!