Köldök piercinget szeretnék, de fémallergiás vagyok, így a titán és a bioplastot néztem. Szerintetek melyik lenne előnyösebb?
Kérlek ne titánt. A titán-dioxidról már bizonyították, hogy a kis darabkái dns károsítóak.
A felületi érintkezésről nem tudok semmit, de szerintem érdemes elkerülni.
Fémallergia esetén titán ékszer megfelelő. Bioplaszt szintén megfelelő. Szúrásnál célszerű titán ékszert, gyógyulás után bioplasztot (könnyebb és így nem húzza olyan súly).
Titán-dioxid. Valóban van ilyen anyag, egy fehér színű por, vagy lehet kristályos állapotban is. Festékekbe, illetve pár élelmiszerbe használják. Viszont a titán szabad levegőn normál földi körülmények között nem oxidálódik csak úgy. Oxidációjához erős oxidálószer szükséges. A fém oxidok általában oldódnak lúgosan. Nos, remek hírem az, hogy a fém titán nem oldódik olyan könnyen. Nem véletlen, hogy az orvostudomány titánt használ bizonyos sebészeti beavatkozások esetében. (Csavarok, lemezek...stb.)
Remélem segítettem ;)
Tudom hogy már régi a kérdés, de hátha tudok valakinek segíteni.
Nekem titán ékszert szúrt a piercer és az hozta ki a fémallergiámat.
Most bioplast van és úgy tűnik beválik, csak industrialból kevés bioplast van Magyarországon
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!