Ha egy lány alapvetően nincs megelégedve a saját testével, de a környezete állandóan dicséri, kollégái "udvarolnak" neki, akkor előbb-utóbb elhiszi hogy "jó nő", vagy mindig a "saját szemének" fog hinni hogy nem az?
elkészítés
A tésztához a vajat a cukorral és a sóval kikeverjük. (Én lyukas közepű fakanalat használtam hozzá.) Hozzáadjuk a lisztet és a tojás sárgákat, és a lehető legkevesebb mozdulattal összedolgozzuk (morzsás állagú lesz). A végén beleöntjük a tejet és addig keverjük, míg nagyjából összeáll a tészta, duci hengerré formáljuk és fóliába csomagolva a hűtőben pihentetjük legalább egy órán át. (Az omlós tészta titka, hogy ne dolgozzuk, gyúrmáljuk agyon, máskülönben nyúlóssá válik.)
A pihentetési idő leteltével a hengerből fél centis szeleteket vágunk, és kibélelünk velük egy 30 centiméter átmérőjű piteformát, egymáshoz nyomkodva őket az illesztéseknél, úgy hogy egyenletes legyen mindenhol. 180 fokra előmelegített sütőbe dugjuk (légkeverésen) 12 percre.
Közben elkészítjük a citromkrémet: a tojást kikeverjük a cukorral, majd lassan hozzáadjuk a citrom-lime levet és a habtejszínt.
A félkész tésztát alaposan megkenjük tojással (megakadályozva ezáltal, hogy a tészta magába szívja a krémet) és megtöltjük a most még meglehetősen folyós krémmel.
180 fokos sütőben kb. 30-40 perc alatt megsül. Akkor kell kivenni, mikor a krém a torta közepén még rezeg.
Egy órán át hűlni hagyjuk, és ez idő alatt a citromkrém is megszilárdul a középső részen (előbb semmiképpen ne vágjuk meg a tortát, mert szétfolyik, nyúlik az egész, plusz hidegen finom).
Elkezdtem járni egy molettebb 17 éves lánnyal akinek az önbecslése a béka segge alatt volt, vagdosta is magát, azt mondta nem kell senkinek kivéve nekem. A szokásos tini lány dolgok.
Aztán 11 hónap alatt lefogyott 25 kilót. Folyton dicsértem, hogy milyen ügyes és határozott. Szóval öntöttem bele a lelket. Talán túl sokat is kapott, mert az utolsó egy hónapban már nyílt kapcsolatot akart és azt állította "tisztel annyira, hogy nem feküdt le kismillió emberrel, pedig lett volna rá lehetősége".
Mit ne mondjak, nem kicsit lepődtem meg azon, hogy egy erősen introvertált lányból ez lett. Egy hónap múlva szakítottunk is.
Tanulság: sose dicsérd őket agyon, mert elfelejtik kik tették jobbá az életüket, úgymond. Persze lehet, hogy ez csak kivételes eset, de az ilyen zavarodott nőktől óvakodj, mert talán te is pofára esel, mint én.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!