Mit csináljak? Imádok rajzolni, de.
Nyolcadikos vagyok. Nekem most nem kell azon izguljak, hogy hova vesznek fel. Az ország egyik legjobb gimijébe járok. Nemtudom, hogy mit kezdjek később magammal... Az érdeklődési köröm minden szempontból elég furcsa... és én sikeres szeretnék lenni...
Az igazság az, hogy tanulás helyett mindig rajzolni szeretnék (vagy rajzolok), és imádom. Divatervezéses dolgokat, és sima grafikákat csinálok. (vagy ajándékba valami különlegeset..) De valahogy kételkedem benne hogy csak művészetből jól meglehetne élni.
A tantárgyak közül szinte minden megy. ( najó a kémia azért annyira nem...) Azt tudom hogy mit nem akarok... a természettudományok messze állnak tőlem. Földrajzból csak a gazdasági és a népességi részét szeretem. Viszont ha közgaszdásznek mennék mit kéne csináljak? Az elemzés biztos nem nekem való... Jog... Nemtudom, hogy azzal külföldön hogy lehet elhelyezkedni... (mert bár az eu-ban sok minden közös, azért a jogszabályokban vannak eltérések)..
Itthon mindenesetre azt mondják, hogy mindent tanuljak, különös tekintettel a matekra, és a nyelvekre... De ha én mégsem akarok ilyesmivel foglalkozni? Én valami kreativ munkát szeretnék... (az épitészmérnökökkel az a bajom hogy tetőszerkezetet meg ilyeneket én biztos nem akarok tervezni, és a fizikát sem nagyon szeretem..)
Lehet, hogy az álmomból lehetne valami, hogy divattervező lehessek?
Bocsánat. Ezen nagyon érződik, hogy mennyire nem vagyok tisztába magammal... Gondolom, nagyon sok hülyeséget irtam benne, de tényleg nagyon szeretném megalapozni a jövőmet. Jó munkát szeretnék, kényelmes megélhetést, és azt hogy ne kelljen később mások pénzétől függjek. (Mert akár olyan terveim is lehetnének, hogy szerzek valami gazdag pasit, azt kész.. vagy a szülök pénze... mindkettő elég szánalmas a szememben..)
Ha valaki végigolvassa és válaszol, azt nagyon megköszönöm! :)
Formatervező(ehhez kell egyetem),divattervező(ahogy írtad),lakberendező,mérnök(szintén kell egyetem),bútortervező
na szóval én ilyesmikre gondoltam,ami neked jó lenne,de ott van még a grafológus,a rajztanár stb,sztem mindenképpen ilyen rajzos:)
Sok szerencsét
Bye
mehetnél mondjuk valami marketinges szakra is - reklámokat meg ilyesmit tervezni - oda jól jön a művészi készség és van benne egy kicsi közgazdaság is.
Én a helyedben marketingos sulikat nézegetnék.
Tanári se rossz,azok viszont nem túl jól keresnek sajnos.
Hehe...mintha csak magamat látnám/olvasnám. Én felvételiztem a MOME textiltervezőjére és a MKE grafika szakára, de sajnos nem vettek fel. A 3-nak megjelölt hely viszont egyelőre bejött: nem sokára diplomázom művészettörténetből.
Amúgy lehetsz formatervező (MOME, vagy BME).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!