Akril festéket tudok használni köröm díszitésre?
3# ez azért van, mert az akrilfestékek között is vannak különböző fedőképességűek, mivel elsősorban művészfesték.
A tubusokon van egy kis négyzet, ami jelzi a fedőképességét, ha teljesen fekete a négyzet, akkor gyakorlatilag rögtön fed, ha meg van felezve a négyzet, akkor enyhébben, ha teljesen fehér, akkor első ecsethúzásra kissé üveges. Persze az enyhe fedésű is ugyanúgy alkalmas lehet ha kétszer húzod át a mintát, de nagyon ügyesnek kell lenni, hogy pontosan oda kerüljön másodjára is a rajzolat. Érdemes már elsőre kicsit megpróbálni vastagabban felvinni. Sajnos ezt nem tudom így leírni, ez technika, én kb. 30 éve festek, ebből 15 évig csak akrillal festettem a festményeket, tehát jól ismerem. Valahogy úgy tudom leírni, hogy felveszed a nagyon vékony ecsetre a festéket, és amikor rajzolod a mintát, az ecset szőrét alig érinted a köröm felületéhez, inkább hagyod, hogy a festék rácsordogáljon. A festék kis cseppben összegyűlik az ecset végén, és azt próbálod csak ráengedni a felületre. Ez egyébként a körömlakkozásra is igaz, az ecsetet sosem nyomjuk rá, mert barázdás lesz, amit felviszel, azt egyúttal le is törlöd. Az ecset végére engedjük folyni a lakkot, és csak finoman elterítjük. Ezt is elhiheted, mert manikűrt is tanultam. Egyik nap a sógornőm azt hitte, hogy gél lakk van a lábkörmeimen, mert annyira hibátlan volt a lakkozásom.
Azt felejted el kedves négyes, hogy itt körömre festünk...nem lehet vastagon felvinni az akrilt, mert lepattog. Leheletvékony rétegben használjuk a festéket, szinte víz állagúra hígítva, így viszont csak a nagyon pigmentált festék használható.
Biztosan nagyon jól értesz a saját müfajodhoz, de az nem olyan, mint körömre festeni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!