Mit tehetnék a pattanások ellen? Bővebben lent! Segítség!
Sziasztok!
25 éves lány vagyok. Serdülőkoromban nem szenvedtem annyit a pattanásoktól, mint most! Természetesen a leginkább látható helyen vannak, az arcomon :'(
nagyon mélyen ülnek, van amelyik gyulladt, nehezen távolítható el vagy egyáltalán nem! nagyon sok mindent kipróbáltam már, rendszeresen radírozom direkt erre a célra készült neutrogéna termékkel, használtam különböző pakolásokat is. Most jelenleg a fekete szappan van listán, amit pár napja használok. Azt veszem észre, hogy a mélyen ülő pattik előjönnek és könnyebben eltávolíthatóvá válnak. Ez szerintetek jó? Illetve van vkinek vmi jó ötlete, mit kéne még kipróbálnom? Jártam orvosnál is, írtak fel 12 000ért gyógyszert, ami nem használt!!! Az arcom szinte teljesen tönkrement, kezd rámenni a hétköznapjaimra, lassan nem merek az emberekre nézni, annyira elbizonytalanít a dolog. Kérem olyanok írjanak, akik jártak/járnak hasonló cipőben és találtak valamiféle megoldást, vagy akinek tényleg jó ötlete van. Már-már ott tartok, h nem akarok elmenni a különböző programokra sem, pl ma cirkuszba mennénk párommal, de iszonyatosan nézek ki...
kérlek segítsetek!
nem érdekel mennyibe kerül, esetleg mennyire fáj a kezelés. csak szabaduljak meg tőle!!!!
előre is köszönöm!
Egyetlen megoldást tudok, vagy elmész hosszas kivizsgálásokra, és kiderítik mi okozza és azt szünteted meg. Mert oka van, ami rengeteg minden lehet, hormongondtól rossz fogakig, betegség, stb.
Vagy íratsz fel Sotret féle gyógyszert, azt szeded hónapokig rendszeresen, és eltűnnek a pattanások... eleinte ettől is rosszabb lesz, de az normális.
Amúgy én hétköznapokon magas fedésű alapozót, korrektort használtam mikor tele voltam pattanásokkal. Ezek alatt semmi nem látszott.
nekem a homlokom volt tele kinyomhatatlan, gyulladt pattanásokkal évekig. 20 éves koromban elmentem egy homeopátiás bőrgyógyászhoz, adott egy aknefug oldat nevű antibiotikumos ecsetelőt, és mellé egy alkati homeopata gyógyszert. két hónap alatt eltűnt az összes rondaságom, azóta sem jöttek vissza. 4 éve voltam az orvosnál. ha szeretnéd, privátban elküldöm a nevét. : )
neked milyen gyógyszert adott az orvos és mióta szeded, mennyi az ajánlott kúra ideje az orvos szerint? lehet, hogy csak eleinte rosszabbodik a helyzet, aztán javul.
egyébként az akneroxid 5 krém tud még sokat segíteni a pattanásokon, mert benzoil peroxid a hatóanyaga. ez jobb is, mint az antibiotikum, mert hosszú távon is lehet használni. nagyon sokat javít a bőrön még az otthoni aha és-vagy bha hámlasztás is. én 8 és 2%-osat használok. de ha ezeket szeretnéd esetleg használni, az orvossal előtte beszélni kell, mert a gyógyszer miatt lehet, hogy nem ajánlott.
a hámlasztást amúgy nagyon ajánlom, sokkal jobb, mint az arcradír. az aha hatékonyabban távolítja el az elhalt hámsejteket, mint a bőrradíros dörzsölgetés, a bha pedig a pórusokban lévő faggyút oldja. nem irritálja, gyullasztja be a bőrt, mint az arcradír, amivel egyébként a baktériumokat is jobban szétteríted.
nem tudom, sminkelsz-e, de egy rosszul megválasztott arctej, krém, krémes radír, alapozó, korrektor miatt is lehet. komedogén indexeket kell figyelni az összetevőknél, a krémmánián ki is írja ezeket a számokat.
ha van kérdésed, szívesen segítek. : )
Sziasztok!
Először is nagyon szépen köszönöm, hogy időt fordítottatok a gondomra és írtatok! Nagyon jól esett! :)
Arra már nem emlékszem, h anno az orvos milyen gyógyszert írt fel, ez már nem most volt (ez is mutatja h régóta küzdök vele)és nem használt...valamiféle kenőcs, ennyire emlékszem és nem is volt jó érzés, ragacsos nyomot hagyott az arcomon.
Kedves 2. váló. Nagyon érdekelne ez az otthon hámlasztás, AHA vagy BHA. Ez egy és ugyanaz? Hogyan kell ezeket használni vagy merre tájékozódhatnék még ez ügyben?
Előre is köszönöm és NAGYON NAGYON SZÉP NAPOT NEKTEK!
Nekem annak idején a Retin-A helyileg alkalmazandő krém használt, szinte egy napon belül. A teljkes hatás néhány nap, de bekenés után már lehet érezni, hogy szárad, nem feszül tovább, hanem észrevehetően visszafejlődik és leszárad, pedig jóval durvább pattanásaim voltak korábban, mint a példa képeken látszik.
Azt elfelejtettem, nem lehet könnyen beszerezni, viszont már itt másnak is ajánlottam és sikerült a netről rendelnie és nagyon jókat ír ő is róla. Külön megköszönte, hogy nagyon bevélt neki is.
Emlékszem még annak idején egy olasz körzeti doki, mint családi ismerős küldött nekünk 12 tubussal és miután néhány évtized alatt elfogyott, még küldött megint egy kartonnal, ezelőtt több évtizeddel. Már rég lejárt a szavatossága de azóta még van egy maradék fél tubus ami beszáradt ugyan, de ha olajjal felhígítom, még mindig hatásos, pedig több évtizede megvan már.
Csak ezt tudom ajánlani, mint eddig nálam leginkább és maradéktalanul bevált szert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!