A fürdőruhába varrt szivacs 100%, hogy tönkremenne a forralástól, ugye?
Van egy nagyon rikító színű fürdőruhám, gondolkodtam rajta, hogy befestem. Festettem már be régi fürdőruhát korábban, az anyag miatt nem aggódom, de a szivacsot féltem, hogy összeugrana, "becsomósodna".
Évente egyszer-kétszer megyek strandra, ezen kívül csak egy fürdőruhám van, fazonra ezt sokkal szívesebben hordanám, de a színe miatt kissé kellemetlenül érzem benne magam.
Bevarrt szivacs, túl nagy munka lenne kibontani, úgyhogy ez nem opció. Ne kockáztassak, ugye?
Van olyan textilfesték, ami 40 fokon is müködik.
De adott esetben meg lehetne próbálni valamilyen színtelenítövel is, ahhoz sem kell forralni.
Ha bármilyen fürdöruhát - akár szivaccsal, akár anélkül - felforralsz, tönremegy,a szintetikus szálak ugyanis nem bírják a 40 fok fölöti hömérsékletet, megtörnek töle.
Köszönöm a választ, keresgélek akkor ilyen festéket:).
Sok helyen olvastam, hogy tönkremegy a fürdőruha a forralástól, de mivel amúgy sem hordtam soha azt régi a fürdőruhát, bedobtam a többi ruha közé és semmi baja nem lett. Annyi, hogy csak úgy 80%-os szürke lett fekete helyett, de nem ment tönkre, pedig tipikus fürdőruha anyag volt.
Ezt viszont most nem kockáztatom meg akkor, inkább nézek egy ilyen 40°C-on használható festéket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!