Mivel lehetne leszedni a sót a cipőmről?
Figyelt kérdés
2010. febr. 12. 21:27
1/11 anonim válasza:
Szerintem sajna semmivel. :( Én már vagy 4szer kimostam a velúr csizmámat és ugyanolyan maradt ahogy megszáradt, de remélem azért valaki más tud valami ötletet. :)
2/11 anonim válasza:
Nekem is velúr van és kijött hál istennek. Gépben mostuk meg én elötte körömkefével is dörzsölgettem, utánna radiátor elé, és eltünt.
3/11 anonim válasza:
Ez év szeptemberétől már törvény tiltja és bünteti is a járdák sózását, szóval ha be tartanák a törvényt akkor ilyen problémánk már nem lesz:-)
4/11 anonim válasza:
Én samponos melegvizes körömkefés kimosást alkalmaztam, majd szárítást. Velúr csizmán. Bevált.
Egyébként mi lesz akkor ha nem sózzák a járdát kitörjük a nyakunkat? Mert elsöpörve (itt) nem lesz... nem értem.
5/11 anonim válasza:
Lehet venni a humanicban kimondottan velur ápolószert nálam bevált.
6/11 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat.... :-), de nem valúr a csizmám...hanem műbőr.
Tudnátok erre valami ajánlani?
2010. febr. 13. 17:37
7/11 anonim válasza:
Szerintem a műbőrrel még egyszerűbb. Én átmostam szappanos melegvizes ronggyal aztán bekentem cipőápolóval. Vagy mi az... az a fekete (vagy van barna is) szer amit bőrcipőkhöz használnak. Nem jut eszembe a neve ilyen fekete kenhető izé, amivel kiboxolják a cipőt. Én műbőr cipőt is átkenek vele utána szép nem sófoltos. Esetleg néha 2szer is át kell kenni, de szerintem ez jó megoldás én mindig így csináltam.
8/11 anonim válasza:
18:18 talán cipőpaszta? :) Nem vagyok biztos benne, de nekem ez ugrott be.
9/11 anonim válasza:
Próbált meg tejjel...nekem ez bevált bőr csizmára... egyszer, maximum kétszer átmostam vele aztán jöhet a box és fényesítés. :)
10/11 anonim válasza:
Lehet majd rá tenni,homokot, apró kavicsot, forgácsot, hamut, esetleg műtrágya származékot, és vannak olyan gyártók (van egy magyar cég is )akik kifejezetten erre a problémára találtak fel olyan anyagot ami nem tesz kárt a környezetben, és nagyon minimálisat kell belőle használni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!