Szerintetek mit csináljak? (lent)
Most jelenleg 19 éves vagyok...úgy nagyjából 1,5 éve kaptam állandó fogaszabályzót amit decemberben le is szedtek. Nagyon örültem neki, viszont maradt egy fogam hátúl ami keresztharapásban maradt. A doki azt mondta azzal nem lesz gond, így hagytam. Most hordom az estit de annyi történt hogy az első két fogam kicsit beljebb tolta és az annak idején problémás fogaim elkezdtek visszarendeződni...Arról nem is beszéve hogy igen kényelmetlen, de még ez a legkisebb gond, eddig is elviseltm a fájdalmakat és nem panaszkodtam.
A kérdés: a doki azt mondta hogy a keresztharapásos fogamat beszabályozhatjuk (elkezdett fájni) de akkor az estit át kell alakítani, este gumizgatnom kell és nagyjából 1 év lesz a folyamat...Elmentem egy másik dogikhoz megkérdezni ő mit gondol, de azt mondta hogy ha nem akarom az állndót visszarakatni, tényleg ez lesz a megoldás. Ettől eléggé elkeseredtem, mert nem akarok még egy évet ezzel eltölteni, ráadásul mivel suliba járok messze, úgy délután 5-től tudom csak hordani...a doki szerint pedig akkor hatásos ha minél többet tudom horani egy nap...logikus...de nem fogom tudni megoldani h előbb betegyem.
Szóval a lényeg: bevállalnám akár azt is hogy visszakerüljön a csúnya állandó fogszabályzó, csak megint tökéletesek legyenek elől a fogaim, kicsi differencia se legyen és hamarabb be lehessen fejezni a hátsó fog beszabályzását...viszont mivel ez az egész még 18 éves korom előtt kezdődött, támogatással 90 000ft-ért és már lekerült a készülék, nem tudom hogy megkérhetném e a dokit hogy tegye vissza. Ilyenkor mit csinálnak a készülékkel? kidobják? Mivel ugye állami hely, nem tudom hogy mit szólna ha előállnék ezzel az ötlettel...eddig sem nagyon kedveltem az a helyzet, mert nagyon kapkodott mindig is, sok a dolga, sok beteget vett át...(köztük engem is)...és emiatt többször eltolta az iőpontjamat. Szóval eddigis elég bajlódós volt...
Anyának mutattam, hogy már elkezdtek visszarendeződni, igaz nem nagyon látszik de engem zavar...mikor levették láttam mennyire tökéletes volt és annyira szívesen nevettem...most pedig megint "rések" vannak néhol...és ez zavar. Azt hiszem egy fogszabályzás után elvárható lenne hogy tökéletes fogsorom legyen...
Tapasztalat? Más is járt így? :s
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!